O noua tulpina de coronavirus descoperita de medici. Patru oameni au fost deja infectati

Oamenii de stiinta au gasit o a treia tulpina de coronavirus, diferita de cele din Africa de Sud si Marea Britanie.

CITESTE SI: Peste 3000 de noi imbolnaviri cu COVID si 62 de morti, in ultimele ore in Romania. Cati pacienti in stare grava avem la Terapie Intensiva 

Descoperirea a fost facuta dupa ce patru persoane care au venit in Japonia din Brazilia au fost testate si a fost confirmata infectarea cu COVID-19 pe aeroportul din Tokyo.

Cei patru au călătorit din Amazonas, Brazilia, si au aterizat pe Aeroportul Haneda din Tokyo la data de 2 ianuarie. Ei au stat in carantina in aeroport si au prezentat rezultate pozitive, au transmis reprezentantii Ministerul Sanatatii din Japonia.

Dintre cele patru persoane, un barbat de 40 de ani a fost internat dupa ce dificultatile de respiratie pe care le acuza s-au agravat. O femeie de 30 de ani a acuzat durere in gat si dureri de cap, iar un adolescent a prezentat febra. Al patrulea pasager, o adolescenta, nu a prezentat simptome, scrie digi24.ro.

Directorul Institutului National de Boli Infectioase, Takaji Wakita, a declarat ca varianta este diferita de cele care s-au raspandit din Marea Britanie si Africa de Sud, insa prezinta unele similaritati cu acestea, potrivit Kyodo News.

Institutul a precizat ca in prezent nu exista dovezi ca noua tulpina ar fi mai contagioasa.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. ce conteaza daca e mai contagioasa sau nu? orice pentru si mai multe restrictii, tuvan gura de dereglati