‘Scoala online e ineficienta si greoaie. Cunostintele sunt greu de asimilat’. Consiliul Judetean al Elevilor din Timis despre problemele din timpul cursurilor la care copiii participa de acasa

TIMIS. Luni, elevii din Timis vor reveni la cursuri, la fel ca si colegii lor din intreaga tara, insa nu sunt deloc incantati de modul in care sunt obligati sa continue sa invete in acest semestru, online, din fata calculatoarelor.

CITESTE SI: Elevii se intorc de luni la cursuri, dar tot online. Cand vor merge la scoala fizic 

Inainte de reluarea orelor din semestrul I, Consiliul Judetean Elevilor din Timis a tinut sa reaminteasca problemele pe care le intampina scolarii in timpul cursurilor facute in afara unitatilor de invatamant, cea mai mare fiind conexiunea la internet.

Dupa aproape un semestru de ore desfasurate in acest regim sesizam ca una dintre cele mai mari probleme ale elevilor din judetul Timis este imposibilitatea de a se conecta la cursurile online, corelata chiar cu lipsa resurselor necesare pentru a lua parte la ore. Cum viitorul este destul de ambiguu si nu ne putem baza cu certitudine pe inceperea cursurilor la o data fixa, consideram ca sunt necesare masuri cat mai repede puse in aplicare, care sa ofere egalitate de sanse tuturor elevilor, atat din mediile cu condiții favorabile cat si celor din medii defavorizate„, spune Francesca Feraru, presedintele Consiliului Judetean al Elevilor Timis.

Reprezentantii elevilor spun ca scoala online nu este eficienta pe termen lung si asteapta o decizie a Ministerului Educatiei cu privire la examenele pe care vor trebui sa le dea in acest an, mai ales cei din anii terminali.

Chiar am stat de vorba permanent cu elevi din judetul nostru iar de la fiecare am auzit aceleasi lucruri. Scoala online este ineficienta si greoaie. Cunostintele sunt greu de asimilat, dinamica orelor nu este nici pe departe similara si pare ca tot conceptul de scoala se pierde si ramane doar in teorie sau pe hartie. Ce se intampla insa practic? Cum arată situatia din perspectiva elevilor și cum arata o astfel de oră de curs, fără tablă, fara elevi, din pat sau de la masa din bucatarie. Ne gandim constant la elevii din clasele terminale ce sustin anul acesta examene. Materia este la fel de multă ca in anii anteriori, când erau susținute fizic, insa contextul este total diferit. In continuare asteptam o decizie din partea Ministerului Educației pentru stabilirea desfasurarii examenelor pentru care cu siguranta se pot gasi solutii potrivite„, transmit reprezentantii elevilor.

Elevii din Timis au fost prezenti fizic in scoli aproximativ doua luni in acest an scolar, dupa care, din cauza cresterii numarului cazurilor de coronavirus, au revenit la cursurile online. Inspectoratul Scolar Judetean Timis s-a implicat in ajutorarea elevilor care nu puteau participa la cursuri prin achizitia a 6370 de tablete, care au fost distribuite catre unitatile de invatamant din judet.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. scoala va ramane definitiv on-line pentru clasele 5-12! si va fi contra cost . pentru clasele pegatitoare (0) si pana cls a 4 vor fi si cu prezenta in viitor (de la anul)