Tara din Uniunea Europeana in care banii cash ar putea sa dispara complet. Ce ar urma sa se foloseasca

Suedia a fost prima tara din Europa care a introdus in circulatie bancnotele, in 1661. Acum aproape ca nu le mai foloseste. O societate fara bani in forma fizica incepe sa prinda contur din ce in ce mai mult, intr-o tara cu un nivel ridicat de tehnologizare, in care cei care prefera monedele sau bancnotele sunt din ce in ce mai putini. Iar saltul catre noua tehnologie a viitorului, si anume moneda digitala, este firesc.

CITESTE SI: Primul bazin de inot ce va fi facut de Consiliul Judetean Timis, intr-o noua etapa. Vor putea intra in apa deodata 65 de oameni 

Ministrul suedez pentru Piete Financiare, Per Bolund, a anuntat recent ca un proces de evaluare privind introducerea unie monede nationale digitale a fost lansat şi este aşteptat sa se incheie in luna noiembrie 2022. Evaluarea va fi condusa de Anna Kinberg Batra, un fost preşedinte al Comisiei de finante din Parlamentul Suediei.

Inca din 2018 Banca Reglementelor Internationale estima ca Suedia este societatea cu cel mai redus grad de utilizare a numerarului din lume, in functie de utilizarea acestuia ca procent din Produsul Intern Brut.

Suedia este una dintre primele tari din lume care analizeaza posibilitatea introducerii unei monede digitale. Banca Centrala a Suediei deruleaza deja un proiect pilot in parteneriat cu firma Accenture Plc ce vizeaza introducerea unei coroane electronice care sa aiba la baza aceeasi tehnologie blockchain cu cea utilizata de alte monede digitale, precum Bitcoin.

Detalii AICI.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.