Marea Britanie a iesit oficial din Uniunea Europeana. Noi conditii de calatorie, munca si studii, de la 1 ianuarie 2021

Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord a iesit definitiv din Uniunea Europeana, dupa incheierea perioadei de tranzitie de 11 luni, in 1 ianuarie 2021.

CITESTE SI: Ridicarea castelului Huniade, inceputul navigatiei pe Bega, tarnosirea Catedralei Mitropolitane sau un secol de fotbal alb-violet, printre aniversarile rotunde ale anului 2021. Ce mai sarbatorim la Timisoara si in judet 

După 48 de ani de apartenenţă la blocul comunitar, Regatul Unit a devenit ţară terţă. Aceasta înseamnă că vor interveni schimbări legate de călătorie, muncă, studiu, comerţ şi alte domenii în relaţiile cu ţările membre ale blocului comunitar.

Așadar, de la 1 ianuarie intră în vigoare noi condiţii de călătorie, studii, muncă şi afaceri pentru cetăţenii Uniunii Europene, implicit pentru români, în relaţia cu Marea Britanie.

Românii vor putea călători în Marea Britanie doar în baza cărţii de identitate până pe 30 septembrie 2021. După această dată, este obligatorie prezentarea unui paşaport. De asemenea, vor putea petrece până la 6 luni pe an în Marea Britanie în calitate de turişti, însă cei care vor să muncească sau să studieze în acea perioadă vor avea nevoie de viză.

De la 1 ianuarie 2021, românii care vor dori să muncească sau să studieze mai mult de 6 luni în Regat vor avea nevoie de viză.

Citeste mai mult AICI.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.