SCM Timisoara a fost aproape de o revenire incredibila. Echipa de baschet a pierdut insa in fata Argesului

TIMISOARA. Turneul 3 al Ligii Nationale de baschet masculin a debutat astazi, iar la Sibiu intr-unul din meciurile zilei, SCM Timisoara a intalnit intr-un nou joc interzis cardiacilor FC Arges Pitesti. Partida a fost intensa, banatenii au jucat in multe momente bine, dar nu a fost destul pentru o victorie, Pitestiul impunandu-se cu 78-73.

CITESTE SI: Avem vicepresedinti la Consiliul Judetean Timis, dupa ce PNL si USR PLUS au ajuns, in sfarsit, la o intelegere 

Procentajele mai bune la aruncari, recuperarile, norocul (destule aruncari de trei puncte fiind marcate pe sirena) dar si multe decizii controversate ale arbitrilor Podar-Nicolae-Bogdanescu (de exemplu invingatorii au primit 35!! de aruncari libere fata de doar 16 ale invinsilor) au inclinat balanta in favoarea violetilor de Pitesti.

Prima repriza a fost „electrica”. S-a jucat in mare viteaza de ambele parti, s-au inscris cosuri spectaculoase, s-au facut si greseli copilaresti, ambele echipe au trecut in fata, dar in ultima secunda, o trita a argesenilor i-au adus in avantaj, 24-21. Urmatorul sfert a fost de cosmar pentru banateni, ratarile usoare, dar si multe decizii de arbitraj eronate au dus la un partial de 22-3, care pana la urma a fost decisiv. La vestiare, s-a intrat cu 46-28 pentru Arges, diferenta maxima fiind de 20 de puncte.

Dar, elevii lui Dragan Petricevic nu au abandonat si au revenit mai puternici de la cabine. Cu Lazar excelent sub panou, echipa banateana a reintrat in meci dupa un partial de 11-0. Dupa 30 de minute, Pitestiul mai avea doar 5 puncte avans, iar la inceputul sfertului 4 ecartul a ajuns la 3 puncte. Au urmat momente intense, Timisoara a fost aproape de o revenire de senzatie, dar in cele din urma, cu noroc si decizii „potrivite”, Pitestiul s-a impus, 78-73. Cu siguranta alta era povestea daca pentru Timisoara juca Sherwood Brown, ramas acasa, accidentat…

De remarcat ca echipa din Trivale are trei jucatori care au evoluat pe Bega, Jeremic, Gheorghe si Popa, iar antrenorul acestora, Tudor Costescu a petrecut si el cateva sezoane in Sala Constantin Jude.

Nikola Jevtovic de la Pitesti a fost omul meciului cu 22 de puncte marcate si 8 recuperari. De la Timisoara s-au remarcat Nikola Gajic 14 puncte si 5 recuperari, Igor Mijajlovic – 12 puncte si Lazar – 10 puncte.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.