O echipa de traditie a revenit la viata in 2020: CFR Timisoara

TIMISOARA. Daca de obicei in articolele de sfarsit de an suntem obisnuiti sa notam echipele ce s-au desfiintat, iata ca avem si o mica premiera. O formatie de traditie a revenit la viata. CFR Timisoara a schimbat insa dreptunghiul verde cu sala, legendara echipa banateana inscriindu-se in competitiile de futsal.

Desi avea sansa sa se inscrie direct in prima liga, presedintele clubului, Titi Nedela a preferat ca echipa sa urmeze pasii firesti, fara sa sara etapele si astfel a inceput din liga sceunda. Formatia, alcatuita pe „scheletul” Informaticii, dar si cu jucatori noi, a fost distribuita in Seria Vest a ligii secunde, al doilea esalon avand trei serii.

Cum deja ne-am obisnuit, competitiile din Romania se joaca mai mult pe sistem turneu, asa intamplandu-se si la futsal, trei turnee fiind deja organizate, la Timisoara, Santamaria Orlea si Craiova. Participa, pe langa CFR, Metropolitan Isalnita, West Deva si Soimii Simand. Echipa banateana a dominat categoria competita pana acum, castigand fiecare joc din cele noua disputate.

Per-totalul celor trei serii, CFR are cel mai bun atac cu 80 de goluri marcate. Urmeaza Kereszthegy Remetea, liderul Seriei Centru cu 59 goluri si Clubul Sportiv Local Sportul Ciorasti, prima clasata din Seria Est cu 50 de reusite. Trupa ferioavara are si cea mai buna aparare, doar 14 goluri primite si este urmata in aceasta ierarhie de Futsal Poli Iasi – 25 si Ciorasti – 28.

In ceea ce priveste Seria Vest, CFR are maximum de puncte, 27, urmata la mare distanta de Isalnita – 16, Deva – 9 si Simand – 1.

Robert Varlan este golgheterul echipei, el reusind sa inscrie 16 goluri, fiind urmat in acest clasament al marcatorilor echipei de Razvan Plopeanu – 15, Robert Matei – 13 si de antrenorul-jucator Vali Ilas – 12.

„Ne-am indeplinit obiectivele pe 2020, asteptam cu incredere anul viitor, cand vom relua pregatirea inca din luna ianuarie, apoi avem programat turneul de la Arad la inceputul lui februarie, dar vom participa si in jocurile Cupei Romaniei. Ne bucuram ca avem sansa sa readuce la suprafara brandul sportiv numit CFR Timisoara”, ne-a spus directorul sportiv al echipei, Florin Chiritescu.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.