Vaccinul anti COVID-19 este eficient si impotriva tulpinii de coronavirus din Marea Britanie

Comitetul Naţional de conducere a campaniei de vaccinare impotriva COVID-19 a transmis duminica o informare de presa cu privire la eficacitatea vaccinurilor impotriva noii tulpini descoperite in Marea Britanie, care este mai contagioasa, potrivit primelor informatii venite din partea specialistilor. Specialistii spun ca, daca in viitor vor fi mai multe mutatii ale virusului, atunci nu va fi reluat intregul proces de obtinere a unui vaccin, ci o adaptare a acestuia, sistem asemnator vaccinarii antrigripale.

CITESTE SI: A pornit vaccinarea anti COVID la Timisoara. Primii imunizati sunt medicii de la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes. Imagini LIVE 

Vaccinurile recent dezvoltate au ca tinta proteina Spike a noului coronavirus, glicoproteina de suprafata a virusului, capabila sa declanseze un raspuns imun. Aceasta este responsabila de patrunderea virusului in celulele umane (si, implicit, declansarea infectiei), prin legarea la receptori specifici care sunt localizati la nivelul tractului respirator si tractului gastrointestinal. Proteina Spike se leaga la acesti receptori printr-o regiune denumita domeniu de legare a receptorului. Sistemul imun recunoaste proteina Spike ca fiind straina – similar momentului in care virusul patrunde in organism si atunci când ea este produsa postvaccinal – si declanseaza raspunsul imun in urma caruia se produc anticorpi”, se arata in raspunsul autoritatilor.

Sursa: Digi24.ro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.