Noua tulpina de coronavirus, care se raspandeste rapid in Marea Britanie, afecteaza mai mult copiii

Noua tulpina a virusului SARS CoV 2, care se raspandeste cu repeziciune in Marea Britanie, a suferit mutatii care duc la predispozitia copiilor de a se infecta, la fel ca adultii, spre deosebire de formele anterioare de COVID19, care afectau mai putin copiii.

CITESTE SI: Cum actioneaza vaccinul anti COVID-19, explicat pe intelesul tuturor de profesorul Razvan Chereches: Vaccinul nu poate infecta, pentru ca nu contine virusul. Ataca proteina ticaloasa

Oamenii de stiinta din grupul de consilieri ai guvernului britanic NERVTAG ce studiaza noua varianta a coronavirusului spun ca aceasta a devenit rapid tulpina dominanta din sudul Regatului Unit si ar putea sa devina repede dominanta in toata tara.

”Avem un grad mare de certitudine că această variantă are un avantaj din punct de vedere al transmiterii față de alte variante ale virusului din Marea Britanie”, a declarat Peter Horby, profesor de boli infecțioase la Universitatea Oxford și președinte al NERVTAG.

”Există indicii că are o înclinație mai mare în a infecta copiii. Încă nu am stabilit nicio cauză a acestui fapt, dar îl putem vedea în datele actuale. Vom avea nevoie de și mai multe date pentru a vedea cum se va comporta în continuare”, a spus și Neil Ferguson, profesor și epidemiolog la Colegiul Imperial din Londra, și el membru al NERVTAG.

Wendy Barclay, profesor și specialist în virusologie la Colegiul Imperial, a spus că printre mutațiile noile variante sunt și unele ce privesc modul în care Sars-Cov-2 intră în celulele umane, ceea ce ar putea însemna că și ”copiii sunt, poate, la fel de sensibili la virus ca adulții”, si ca este de asteptat ca mai multi copii sa fie infectati.

Aparitia noii tulpini, despre care unii cercetatori cred ca este cu pana la 70% mai transmisibila, a facut ca mai multe tari sa isi inchida legaturile cu Marea Britanie, iar in mai multe zone din Regatul Unit au fost impuse restrictii severe de sarbatori.

Romania a oprit toate zborurile spre si dinspre Marea Britanie, de la inceputul acestei saptamani.

Citeste mai mult AICI.

CITESTE SI: Al treilea val de pandemie, foarte greu de stapanit. Avertismentul medicului Virgil Musta de la Timisoara, dupa aparitia unei noi tulpini de SARS- CoV2 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.