Lockdown sever de sarbatori in Germania. Se inchid magazine, scoli si gradinite. Alcoolul baut pe strada si artificiile, interzise

Lockdown impus de sarbatori in Germania pentru a impiedica cresterea numarului de infectari cu COVID-19.

CITESTE SI: Europenii inchisi in case de Craciun si Revelion. Tara in care se va putea iesi in strada in noaptea dintre ani 

Decizia a fost luata duminica dupa o intalnire a cancelarului Angela Merkel cu guvernul federal si premierii landurilor federale.

Astfel, de miercuri, toate magazinele neesentiale si prestarile de servicii se vor inchide pana pe 10 ianuarie, inclusiv frizeriile care au ramas deschise in timpul prezentului lockdown partial. Se vor inchide majoritatea magazinelor, alaturi de scoli si gradinite.

Scolile isi vor trimite elevii acasa si vor continua invatamantul online, intrucat vacanta de Craciun va fi extinsa pana pe 10 ianuarie.

Gradinitele si cresele se vor inchide, la randu-le, iar parintii isi vor putea lua concediu platit, astfel incat sa se poata ocupa de copiii lor.

Angajatorii vor fi incurajati sa le permita angajatilor sa lucreze de acasa.

Consumul de alcool va fi interzis in spatiul public.

Sarbatorile religioase in biserici, sinagogi si moschei vor putea avea loc in conditiile respectarii normelor sanitare, dar cantatul impreuna va fi interzis, scrie dw.com.

Landurile federale planifica in continuare relaxarea restrictiilor in perioada 24-26 decembrie, astfel incat familiile restranse sa poata petrece Craciunul impreuna. Regulile permit intalnirea a maximum cinci adulti plus copii cu varste sub 15 ani, care fac parte din familia imediata, adica din maximum doua gospodarii.

Oamenii nu vor putea achizitiona artificii pentru noaptea de Revelion.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Nu consumul de alcool pe strada este interzis ,este interzis sa se mai vanda vin fiert pe strada la targurile de Craciun ,care vor intra in faliment 100% ,raman deschise magazinele alimentare si altele cateva ,dar ai voi sa iesi la aer ,sa te plimbi ,sa-ti plimbi potaia ,noutatea este ca dupa anumite ore ai nevoie de legitimatia de serviciu ,dara sta la orele la acre doar „unii” mai ieseau sa socializeze . Nu ai nevoie de botnita cand te plimbi ,iar cei care conduc singuri masina cu botnita sunt obligati sa-si traga si un condom cand se culca …….singuri ! Oricum cine a fost atent la evolutia pLandemiei anticipa .

    • Oricum cei care merg singuri cu masca in masina isi pun noaptea si prezervativul pentru siguranta. Si eventual si un dop in cur. Ca daca nu le vine sa o dea, măcar sa fie siguri ca nu o iau. La Covid m-am referit desigur, sa va fie rusine daca v-ati gândit la altceva.