Europenii inchisi in case de Craciun si Revelion. Tara in care se va putea iesi in strada in noaptea dintre ani

Romania este in stare de alerta pentru urmatoarele 30 de zile si autoritatile au anuntat deja ca restrictiile raman in vigoare atat la Craciun, cat si in noaptea dintre ani. Nici europenii nu vor putea petrece sarbatorile de iarna ca in vremurile fara pandemie.

CITESTE SI: Starea de alerta se prelungeste in Romania. Ce restrictii vom avea de sarbatori 

Francezii vor fi obligati sa ramana in case de Revelion. Nu vor mai avea voie sa circule dupa ora 20:00, din 15 decembrie si pana anul viitor. Noaptea de Saint Sylvestre, cum mai este cunoscut Revelionul in Franta, avea drept „traditie” incendierea de masini si alte violente. Poate ca acum va fi o noapte linistita.

Singura exceptie in care se ridica interdictiile de circulatie pe timpul noptii in Franta va fi noaptea de Craciun, cand sunt permise si intalniri cu cel mult 6 persoane.

Pentru italieni regulile sunt chiar mai stricte. Deplasarile pe timp de noapte sunt interzise si de Craciun, si de Revelion. De altfel, oamenii nu vor avea voie nici macar sa paraseasca orasul in care locuiesc, singura derogare fiind pentru cei care trebuie sa-si ajute rudele singure, scrie digi24.

In zonele in care cazurile de COVID sunt putine, restaurantele vor fi deschise la pranz

In Spania, masurile sunt ceva mai blande de Craciun si Revelion. Oamenii vor putea iesi din case pana la ora 1:30 dimineata, fata de ora 23:00, in prezent. La reuniunile cu familia si prietenii vor putea participa 10 persoane, fata de sase, limita actuala.

O alta tara care mai relaxeaza restrictiile in perioada sarbatorilor este Grecia. Bisericile se vor deschide in ziua de Craciun si in cea de Boboteaza. In catedrale vor avea acces simultan cel mult 25 de persoane, iar in bisericile mici, maximum 9 oameni.

La sosirea in Grecia, turistii nu vor mai sta in carantina 10 zile, ci doar 3.

Se redeschid saloanele de infrumusetare si librariile, iar interdictia deplasarilor pe timp de noapte va intra in vigoare cu o ora mai tarziu, adica de la 10:00 seara.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.