Imagini inedite. Tigru bengalez surprins la peste 3000 de metri altitudine. Foto

Un tigru regal de Bengal a fost surprins de camerele de filmat la peste 3000 de metri in Nepal, o altitudine neobisnuita pentru un astfel de pradator.

CITESTE SI: Operatiune fulger in trafic, pe sosele in Timisoara si in judet. Politistii, pe urmele betivilor sau drogatilor la volan

Animalul a fost filmat de camerele care monitorizeaza un grup zece panda rosii echipati cu zgarzi GPS, aflati intr-o padure din estul Nepalului.

Exemplarul de tigru a fost gasit la 3165 de metri, de doua ori, in noiembrie.

Sonam Tashi Lama, coordonatorul de programe al organizatiei Red Panda Network (RPN), organizatie care se ocupa de conservarea speciei de panda rosu, a sustinut ca observarea acestui tigru la o altitudine atat de mare este neobisnuita pentru aceste feline de talie mare, scrie hotnews.ro.

De obicei, tigrii bengalezi regali ocupa un habitat în jurul deltei fluviului Gange. Aceste animale sunt întalnite extrem de rar la altitudini mai mari. În cursul acestui an, autoritatile nepaleze au mai anuntat ca a fost observat un tigru la altitudinea de 2.500 de metri.

Unii experti sunt de parere ca aceste feline mari încep sa migreze spre altitudini mai ridicate din cauza schimbarilor climatice, în timp ce altii sustin ca migratia este legata de pierderile de habitat si disparitia prazii din regiunile în care traiesc de obicei tigrii bengalezi.

Foto: redpandanetwork.com

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.