Zi trista pentru fotbalul romanesc. Doua meciuri anulate de DSP si FRF. Ripensia Timisoara nu a avut adversar, dar va pierde la masa verde

TIMISOARA. Ripensia Timisoara trebuia sa joace astazi, de la ora 14:00, pe teren propriu, meciul restant cu CS Mioveni, din cadrul etapa a 12-a a Ligii 2, insa partida a fost anulata. Banatenii s-au prezentat insa la teren si au efectuat in schimbul meciului, un antrenament.

Formatia argeseana a anuntat ieri ca are trei cazuri de coronavirus, iar DSP Arges i-a oprit din drumul spre Banat… Conform regulamentului, jocul nu poate fi reprogramat inca o data, dupa ce prima data nu s-a disputat din cauza problemelor pe care le-a avut Ripensia cu pandemia (19 cazuri doar dintre jucatori, fata de doar 3 cazuri ale argesenilor), iar trupa galben-rosie urmeaza sa piarda la ”masa verde” cu 3-0. FRF ar fi putut reprograma, pentru ca vorbim despre un caz exceptional, cum a fost si la Resita – Chiajna. Atunci s-a reprogramat si a doua oara. Insa in cazul Ripnesiei nu s-a mai putut face nimic, desi Mioveniul avea doar 3 cazuri de Covid si daca ar fi dorit sa joace, putea face acest lucru, insa s-a ascuns sub umbrela unor regulamente proste, facute de FRF si… DSP.

Inca de ieri, clubul banatean arata obrazul FRF printr-un comunicat, dar mai mult ca sigur ca federalii nu s-au simtit lezati. „De Ziua Nationala, primul club profesionist din Romania ii urează insanatosire grabnica fotbalului romanesc, ghidat in aceasta perioadă grea de unele reguli total gresite si inechitabile si unele decizii ale cluburilor, lipsite de fair-play, care daunează grav asupra competitiei. Ierarhia Ligii 2 trebuie sa fie stabilita pe terenul de joc, nu la DSP!”, a fost unul din mesajele conducerii FRF.

Ripensia – Mioveni nu a fost un caz singular astazi, Farul alegand sa nu se prezinte la U Cluj, din aceleasi motive. Ii convine sa castige la masa verde un joc, sub protectoratul unor noi cazuri de Covid din echipa. Este vorba despre ce e intampla in fotbalul romanesc de azi…

„La ora meciului cu Farul Constanta, 16:45, jucatorii nostri s-au prezentat pe teren. Din pacate, nu si adversarul. Mesajul baietilor nostri, care au intrat pe teren purtand unul dintre steagurile tricolore din Peluza Sepcile rosii, a fost simplu: “Respectati fotbalul!”, a fost mesajul Universitatii Cluj.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.