Saptamana de lucru de 4 zile. Scrisoare trimisa de sindicalisti liderilor Uniunii Europene

Se cere scurtarea saptamanii de lucru de la 5 la 4 zile, pentru ajutarea economiilor sa se redreseze de pe urma pandemiei de coronavirus.

CITESTE SI: Sporuri de aproape 7 milioane de lei, taiate in Primaria Timisoara pentru 120 de angajati, intre care si directori, care se ocupau de proiecte pe bani europeni. Ce spune sindicatul salariatilor 

Un grup de politicieni de stanga, impreuna cu reprezentantii sindicatelor europene, au trimis o scrisoare in acest sens premierului britanic Boris Johnson, cancelarului german Angela Merkel, premierului spaniol Pedro Sanchez, dar si altor lideri europeni.

“De-a lungul istoriei, programul de lucru mai scurt a fost folosit în perioadele de criză și recesiune economică ca o modalitate de partajare echitabilă a muncii. Pentru progresul civilizaţiei, a sosit momentul de a profita de această oportunitate şi a merge către săptămâna redusă de lucru”, se arată în scrisoare.

Documentul a fost semnat, printre alții, de Katja Kipping, președinta partidului Die Linke din Germania; Íñigo Errejón, deputat al partidului spaniol Más País, Caroline Lucas deputată a partidului verde din Marea Britanie și Len McCluskey, secretar general al sindicatului Unite the Union, noteaza stirileprotv.ro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.