Se va reveni la declaratia pe propria raspundere pentru circulatia pe timp de noapte in toata tara. Ultimul anunt al premierului Ludovic Orban

Urmeaza sa fie reinstituita obligativitatea declaratiei pe propria raspundere pentru circulatia pe timpul noptii, anunta premierul Ludovic Orban, precizand ca documentul ar putea fi acceptat si in varianta online.

CITESTE SI: Presedintele Iohannis anunta masuri stricte in toata tara: Scolile vor trece in online, angajatii la telemunca, magazinele se inchid la ora 9 

Aici putin ne-am mai imbunatatit. E posibil sa se accepte pe format online, adica sa poti sa arati telefonul. Incercam sa vedem cum o reglementam, astfel incat sa nu fie neaparat pe hartie. Stiti cum e, omul cand semneaza declaratia pe propria raspundere, se gandeste de trei ori. (…) Daca esti oprit de un echipaj de politie si nu te incadrezi in situatiile pentru care este permisa deplasarea pe timpul noptii, esti amendat„, a spus seful Executivul, la Digi 24.

Intrebat daca restrictiile anuntate vor fi aplicate pe tot teritoriul Romaniei, Orban a raspuns: „In toata tara„.

El a subliniat ca pe timpul noptii vor putea ramane deschise farmaciile sau benzinariile, iar cetatenii vor putea merge la serviciu sau la spital.

De exemplu, nu o sa inchidem toate magazinele, farmaciile le lasi deschise, benzinariile le lasi deschise, caci sunt activitati esentiale, adica furnizeaza produse de care ai nevoie„, a explicat premierul.

Noile masuri pentru limitarea raspandirii coronavirusului vor intra in vigoare de luni.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, la sedinta de Guvern, ca sunt necesare masuri mai ferme pentru a controla extinderea pandemiei, printre acestea numarandu-se restrictionarea circulatiei pe timp de noapte si trecerea scolilor in online.

Premierul Ludovic Orban a precizat că toate masurile anunțate de presedinte vor fi transpuse într-o Hotărâre de Guvern, care va intra în vigoare luni, 9 noiembrie. 

UPDATE: Carantina pe timp de noapte, scoli online, magazine inchise la 9 seara. Vezi Hotararea CNSU 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Etichete


    Pareri

  1. „El a subliniat ca pe timpul noptii vor putea ramane deschise farmaciile sau benzinariile, iar cetatenii vor putea merge la serviciu sau la spital.” De aici inteleg ca farmaciile vor functiona degeaba, din cauza ca putem merge doar la serviciu / spital.

    Pe urma care e intervalul orar? Acuma se intuneca la 17:00.