Anglia reintra in carantina. Noi restrictii impuse de guvernul britanic

Dupa Germania, Franta, Austria sau Belgia, si Anglia va intra si ea intr-un nou lockdown.

CITESTE SI: E oficial. Austria intra din nou in carantina 

Anuntul a fost facut de premierul britanic Boris Johnson, iar carantina va fi impusa din 5 noiembrie.

Pub-urile si restaurantele se vor inchide, insa va fi permisa livrarea la domiciliu. Calatoriile internationale vor fi interzise, cu exceptia celor in interes de serviciu, si chiar si cele in interiorul Regatului Unit nu vor fi recomandate. Vizitele la domiciliu vor fi interzise, insa englezii vor putea sa iasa din case pentru a face sport, cumparaturi, pentru a merge la controale medicale sau pentru a-i ajuta pe cei care sunt vulnerabili, scrie thesun.co.uk.

Gradinitele si scolile vor ramane deschise, cu toate ca sindicatele din educatie fac presiuni pentru ca nici elevii sa nu isi continue cursurile in unitatile de invatamant.

Supermarketurile vor ramane deschise, la fel ca si activitatile din domeniul constructiilor.

Carantina ce urmeaza sa fie impusa in Marea Britanie vine la patru luni dupa ce englezii au iesit din primul lockdown.

De aceasta data interdictiile ar urma sa ramana in vigoare pana la 2 decembrie, pentru ca englezii sa poata petrece apoi sarbatorile de iarna in liniste.

Noile restrictii ar putea fi impuse chiar in ziua in care Marea Britanie a depasit 1 milion de cazuri de la inceputul pandemiei. La ultima raportare au fost inregistrate 21915 infectari, iar 326 de oameni au murit.

Foto: dw.com

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.