E oficial. Austria intra din nou in carantina

Cresterea numarului de infectari cu coronavirus face ca din ce in ce mai multe state sa ia in considerare carantina, iar printre acestea este si Austria.

CITESTE SI: Carantina intr-o alta tara din Europa. Restrictiile intra in vigoare de saptamana viitoare 

Guvernul de la Viena a decis ca de marti sa impuna noi restrictii pentru a combate raspandirea infectarilor cu Covid 19.

Astfel, circulatia urmeaza sa fie restrictionata pe timpul noptii, iar restaurantele, hotelurile, institutiile culturale si sportive vor fi inchise. Interdictia de circulatie pe timp de noapte va fi instituita intre orele 20 si 6.

Teatrele urmeaza sa fie si ele inchise, in timp ce hotelurile ii vor primi doar pe cei care se afla in Austria in interes de afaceri.

Magazinele, intreprinderile, cresele si scolile primare raman deschise, iar colegiile, liceele si universitatile trec la invatamantul la distanta„, a precizat cancelarul Sebastian Kurz.

Carantina va fi valabila pana la sfarsitul acestei luni.

Numarul zilnic al infectarilor cu noul coronavirus a depasit vineri un varf de 5.600 si se apropie de un prag de 6.000 de cazuri, scrie hotnews.ro.

Austria nu este singura tara din Europa care impune carantina. Va reamintim ca Franta, Germania, Belgia, Grecia, au luat deja decizii similare si este de asteptat ca si Marea Britanie sa ia o asemenea hotarare.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.