Crestere alarmanta a cazurilor coronavirus intr-o tara din Europa. Un alt stat ar putea ramane fara locuri la terapie intensiva

Numarul cazurilor noi de infectare cu coronavirus este in crestere si in alte tari europene, iar sistemele medicale fac din ce in ce mai greu fata.

CITESTE SI: Timisul a intrat in scenariul rosu de COVID. Judetul a depasit rata de 3 la mie. Avem 263 noi cazuri. Aproape 3000 de noi imbolnaviri si 79 de decese in Romania 

Italia, una dintre tarile cele mai afectate de pandemia de coronavirus este Italia, care luni a raportat 17.012 cazuri noi, dar si 141 de morti. Si toate acestea in conditiile in care s-au facut cu 40.000 de teste mai putine fata de duminica.

Italia a impus deja noi restrictii. Restaurantele se inchid la ora 18, iar firmele private sunt incurajate sa isi lase angajatii sa lucreze cat mai mult de acasa.

Barurile, magazinele de inghetata, patiseriile si restaurantele se vor inchide la ora 18.00 in toate zilele. Dupa ora 6 dupa-amiaza ele pot continua sa livreze mancare la domiciliu. Maximum 4 oameni pot sta la masa la restaurant, in cazul in care nu sunt membri ai familiei. E interzis sa consumi mancare si bautura pe strada dupa ora 18.00”, a declarat premierul Italiei, Giuseppe Conte.

In alta ordine de idei, o alta tara din Europa are mari probleme. Belgia are a doua cea mai ridicata rata de infectare pe cap de locuitor din Europa, dupa Cehia. Numarul de noi cazuri s-a dublat la fiecare 13 zile si a atins un varf de peste 18.000 la 20 octombrie, o crestere de aproape zece ori fata de varful din timpul valului din primavara al pandemiei.

Numarul de pacienti de la unitatile de terapie intensiva se dubleaza la fiecare opt zile – pana la 757 duminica -, numarul total al persoanelor internate in spital fiind de 4.827, scrie hotnews.ro.

Purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii, Yves Van Laethem, a declarat intr-o conferinţa de presa ca in Belgia capacitatea de 2.000 de paturi la terapie intensiva ar putea fi ocupata in doua saptamani daca actualul ritm de inmultire a cazurilor continua.

In urmatoarele patru zile, pana la sfarsitul saptamanii, ar urma sa trecem de pragul de 1.000 de pacienti la terapie intensiva”, a spus Van Laethem.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.