Totul despre puterea, aspirarea si eficienta energetica a aspiratoarelor

Știați că cele mai puternice aspiratoare nu au neapărat cea mai bună putere de aspirație? Dacă priviți mai atent etichetele energetice ale UE, veți descoperi o mulțime de informații. Acestea includ eficiența energetică a aparatului, pentru ce tipuri de podele este potrivit și cât de mult praf poate scăpa în aer. Toate aceste detalii merită luate în considerare înainte de a investi într-un aspirator nou.

Putere

Puteți compara puterea diferitelor aspiratoare cu cablu uitându-vă la puterea motorului. Cele mai multe sunt între 700 W și 900 W. Un nivel de putere mai mare este mai important într-un aspirator cu cilindru decât într-un aspirator vertical; murdăria trebuie să se deplaseze mai departe pe furtun, bazându-se adesea pe aspirare.

Se presupune că un motor cu o putere mai mare va avea ca rezultat o mai bună curățare a casei. Cu toate acestea, unii susțin că aspiratoarele pot fi proiectate pentru performanțe ridicate la o putere redusă – de exemplu, nu toată puterea este utilizată pentru aspirație, o parte fiind pierdută ca zgomot și căldură.

Aparatele de curățat cu aburi, aspiratoarele umede și uscate și mașinile de spălat covoare folosesc, de asemenea, energie în wați, dar aceasta este, în general, mai mare decât la ​​aspiratoarele cu cablu.

Orice model de aspirator cu o baterie reîncărcabilă – inclusiv un aspirator vertical de la eMAG, fara fir, sau un măturător de podea – are puterea sa măsurată în tensiune. Aparatele de curățat cu abur au o presiune suplimentară, care se situează de obicei între 1,5 și 4,5 bari.

Regulamentele UE

Uniunea Europeană a impus noi reguli în septembrie 2017, limitând aspiratoarele noi la 900 W putere și 80 dB zgomot. Este demn de remarcat faptul că aceste reglementări se aplică numai aparatelor de curățat cu cablu și nu modelelor reîncărcabile, robotizate, portabile, cu abur sau mașinilor de spălat covoare.

Aspirație

Cu cât aspirația este mai puternică, cu atât un aspirator va prelua mai mult praf și murdărie într-o singură trecere. Acest lucru poate fi dificil de evaluat fără a încerca modele diferite.

WATTS DE AER

Pentru a ajuta cumpărătorii să compare aspirația, unii producători măsoară puterea de aer a aspiratoarelor lor. Aceste unități țin cont de cât de mult aer se mișcă prin el, pentru a evalua eficiența aspiratorului la transformarea puterii în aspirație. Asta înseamnă că puterea de aer oferă o indicație mai bună a performanței unui aparat decât puterea motorului.

FĂRĂ PIERDERE DE ASPIRAȚIE

Prin mișcarea aerului în spirală, aspirația este menținută la nivelul maxim, cu rezultate de curățare constante, chiar și pe măsură ce aspiratorul dumneavoastră se învechește.

EFICIENȚĂ ENERGETICĂ

Deși cu toții ne dorim o curățare puternică, este important să echilibrăm acest lucru cu eficiența energetică. Puteți economisi costuri de funcționare și puteți ajuta planeta alegând un model eficient energetic.

Evaluări UE

La fel ca majoritatea aparatelor de uz casnic, aspiratoarele trebuie să primească un rating energetic UE. Eticheta va indica unde se încadrează pe scara A +++ la D, A +++ fiind cel mai eficient și D cel mai puțin.

Puteți găsi, de asemenea, nivelul de zgomot imprimat pe eticheta de eficiență energetică. Dacă doriți un produs mai silențios, este esențial un număr mai mic de decibeli.

Eticheta energetică arată și cât de eficient este aparatul, atât pe pardoseli dure, cât și covoare, dacă poate fi utilizat sau nu pe ambele și câtă energie consumă pe an. De asemenea, va exista o evaluare a cantității de praf reemis în aer, care merită luată în considerare pentru persoanele care suferă de alergii. Aspiratoarele reîncărcabile nu trebuie să primească niciunul dintre aceste ratinguri UE.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.