O saptamana de controale in trafic pe soselele din Timis. Sunt vizate, in principal, camioanele si autobuzele

TIMISOARA. Politistii de la ruriera vor iesi in numar mare pana la finalul saptamanii pe soselele din judet pentru a verifica masinile de transport persoane si marfa.

CITESTE SI: Frauda de 60 de milioane de euro la Timisoara. Perchezitii ale politistilor de la Crima Organizata si procurorilor DIICOT in jaful de la AEM. E vizat un grup infractional organizat condus de fosta directoare Olimpia Moica, supranumita si ‘Doamna de fier’ 

Oamenii legii vor trage pe dreapta camioane si autobuze in cadrul unei actiuni la nivel national. Operatiunea are ca scop prevenirea accidentelor rutiere produse, in special, din cauza nerespectarii normelor rutiere de conducatorii autovehiculelor de transport public de persoane cu o capacitate mai mare de 8+1 locuri si de transport de marfa cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone.

Politistii vor avea in vedere respectarea vitezei legale, folosirea centurilor de siguranta, functionarea aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihna, dar si documentele obligatorii, atat ale conducatorilor auto, cat si ale masinilor.

In ceea ce-i priveste pe conducatorii autovehiculelor destinate transportului de marfa, controalele vor viza si respectarea limitei maxime admise, a greutatii marfurilor sau fixarea corespunzatoare a acestora, precum si respectarea normelor privind transportul marfurilor periculoase.

De asemenea, se va verifica si respectarea obligativitatii masurilor de protectie sanitara prin purtarea mastii de protectie în mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.