Franta impune noi restrictii din cauza coronavirusului. 11 metropole intra in stare de alerta sporita

Noi masuri severe pentru limitarea raspandirii COVID 19 anuntate de guvernul de la Paris.

Franta impune restrictii tot mai drastice.

Metropola Aix-Marsilia, in sud-est, si Guadelupa, in Caraibe, au fost plasate in “zona de alerta maxima”.

Acest nivel de alerta, precedand starea de urgenta sanitara, impune inchiderea totala a barurilor si restaurantelor, masura care provoaca ingrijorare intr-un sector deja afectat puternic de masurile de izolare din primavara.

Pe de alta parte, alte 11 metropole, printre care care Parisul, au fost plasate in “stare de alerta sporita”, ceea ce implica mai ales inchiderea barurilor la orele 22:00, precum si limitarea adunarilor publice la 1.000 de persoane, fata de 5.000 in prezent.

In 24 de ore, in Franta s-au inregistrat 13.072 de cazuri noi, iar de la inceputul pandemiei peste 31.000 de decese.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Unde sunt acum acei minunati ganditori care dadeau ca exemplu Franta, Spania, … de a nu purta masti, … si pe care trebuia sa-i urmam si guv a si facut pasi insemnati in acea directie.
    Din nefericire vine luni – marti – … de dupa alegeri si – dupa o analiza temeinica – se va constata ca nu suntem disciplinati, nu … nu … si oficialii vor lua masuri severe, ptca altceva mai bun nu au la indemana.
    Parca dl ministru zicea ca medicamentul dedicat utilizat frecvent … (fabricat in SUA) nu este la dispozitie, nu se va prelua patentul de fabricatie deoarece … industria RO de fabricatie a medicamentelor nu este adaptabila. Prin greaua mostenire lasata „Trecutul acesta” ne va insoti inca multi ani.