Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, despre introducerea de noi restrictii dupa alegerile locale

Nelu Tataru, ministrul Sanatatii, a anuntat ca tine de fiecare dintre noi daca vor fi sau nu instituite noi restrictii, dupa alegerile locale din 27 septembrie. Acesta a precizat ca este in evaluare inclusiv acest scenariu, insa crede ca, atat timp cat sunt respectate regulile, nu se doreste implementarea unei astfel de masuri.

CITESTE SI: Focare active de COVID in Timisoara si in judet – tot mai multe cazuri. Localitatile in care au aparut noi infectari cu coronavirus 

„Noi avem in evaluare orice scenariu. Dar, din punctul meu de vedere, intai trebuie sa respectam regulile si precautiile. Haideti sa gandim ce putem face ca sa nu avem o crestere a numarului de cazuri, haideti sa vedem ce putem face pentru a mentine un platou dupa o luna grea si sa avem si o panta descendenta. Cred ca tine doar de noi daca vom avea un lockdown sau nu. Dar, din punctul meu de vedere si al Ministerului Sanatatii, atata timp cat suntem vigilenti, respectam niste reguli, avem actiuni concrete in unitatile sanitare…”, a afirmat ministrul Sanatatii.

Intrebat de jurnalisti daca se asteapta la o crestere a numarului de cazuri de infectare cu COVID-19 dupa alegerile locale, ministrul a spus ca „asumarea unui numar crescut de cazuri noi a fost facuta atunci cand au fost aplicate masuri de relaxare”, fie ca a fost vorba de redeschiderea restaurantelor, de revenirea din concedii, de aglomerarea transportului in comun, de redeschiderea teatrelor, a cinematografelor, inceperea anului scolar, de o luna de campanie electorala si, acum, de aceste alegeri locale.

Ministrul a precizat ca, daca se mentine „platoul” in care ne aflam, spre a doua jumatate a lunii octombrie ar putea aparea si o scadere a numarului de cazuri noi de la o zi la alta.

Citeste mai mult AICI.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Scăderea sau cresterea numarului de cazuri confirmate o face pixul vostru. Acum inca faceti vals si vorbiti in dodii, sa nu inteleaga nimeni nimic, pentru ca vin alegerile. Dupa aia tineti-va bine! Oricine o sa fie ales o sa facă ce muschii lui vrea, ca l-a ales poporul! Daca o sa punem masca si la copiii de la creșă o sa fie ca asa vrea poporul prin vocea celor alesi. Cei alesi or sa fie noii Dumnezei, ca doar „au sprijin popular”. Eu va spun doar atât : Dumnezeii ma………………, si fiecare sa adauge ce dorește, suntem inventivi si spurcați la gura.