‘Copiii vor fi derutati’. Mesajul sefului DSU, Raed Arafat, pentru parinti si bunici

Romania a depasit 110.000 de infectari cu Sars CoV 2, iar la o saptamana de la inceperea anului scolar, mai multi elevi si profesori au fost deja testati pozitiv la noul coronavirus. Asta chiar daca, spune seful DSU, Raed Arafat, elevii respecta regulile impuse de autoritati cat timp sunt la scoala. Insa, atunci cand parasesc unitatile de invatamant, de multe ori copiii sunt asteptati de adulti care nu respecta masurile, lucru care nu face altceva decat sa ii deruteze pe cei mici.

„Este un aspect clar. La poarta școlii, trebuie respectate regulile care se respectă și în școală. În școală, copilul este supus unor reguli clare. Copiii respectă regulile în cea mai mare parte. La poarta școlii, trebuie și părinții, și bunicii să păstreze aceeași regulă, altfel și pentru copil e greu să explici de ce la școală respectă și când iese nu mai respectă, pentru că cel care vine să îl ia nu respectă.

Fără să generalizăm, poveștile s-au văzut din anumite școli nu înseamnă că sunt la toate școlile. Trebuie regulile să fie regulă generală. Să înțeleagă părinții că au de respectat reguli de distanțare, portul măștii și la poarta școlii.

Îl derutează pe copil acest lucru. Copilul pune întrebări când vede diferența și va întreba de ce trebuie să respect în școală și afară nu. Și acasă nu e regula, nici la vecini. Copilul vede aceste lucruri și începe să pună întrebări”, a spus Raed Arafat, citat de Digi24.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.