Doua saptamani de izolare pentru carasenii care merg la munca in Germania. A fost actualizata lista zonelor de risc din Romania

Autoritatile germane au actualizat lista zonelor de risc din Romania, in urma cresterii numarului de cazuri de coronavirus din tara noastra.

CITESTE SI: Asfalt nou si marcaje proaspete pe bulevardul Loga, din Timisoara. Ce urmeaza, de luni. Foto 

La o luna dupa ce Timisul a fost scos de pe aceasta lista, judetul Caras-Severin a fost introdus in aceasta categorie.

Astfel, romanii care pleaca din Caras-Severin pentru a intra pe teritoriul Germaniei vor trebui sa completeze un formular, a carui varianta in limba romana poate fi gasita AICI.

Carasenii care vor intra pe teritoriul germanvor fi obligati sa se autoizoleze la domiciliu sau in alte spatii de cazare adecvate pentru o perioada de 14 zile de la sosire, scrie digi24.ro.

De la aceasta obligativitate exista doua exceptii. Prima exceptie se aplica in cazul persoanelor care prezinta un test biologic molecular pentru COVID -19 cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 48 de ore anterior intrarii in Germania, printr-un certificat medical tradus in limbile germana sau engleza care trebuie pastrat cel putin 14 zile dupa intrare. Cea de-a doua exceptie se aplica persoanelor care efectueaza testul dupa sosirea pe teritoriul Republicii Federale Germania, cu obligatia de a respecta strict autoizolarea la domiciliu pâna la comunicarea rezultatului negativ al testarii. Testarea se poate efectua direct pe aeroport, la medicul de familie ori la autoritatile locale de sanatate și este gratuita in primele 10 zile de la sosirea in Germania dintr-o zona de risc.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. complet aiurea ! Izolarea este de 5 zile cand revii dintr-o zona de risc ,iar daca te testezi (grtuit! ) la intoarcere iesi din izolare imediat ce primesti rezultatul negativ ( poate dura 24 h ! )