Aproape 40.000 de timiseni vor primi gratuit masti de protectie de la Guvern. Cine beneficiaza de ele. Foto

TIMISOARA. Promise inca de la inceputul verii de reprezentantii Guvernului, mastile de protectie rezervate persoanelor vulnerabile au ajuns si in Timis. Este vorba despre aproape 2 milioane de masti, care urmeaza sa fie impartite persoanelor vulnerabile din tot judetul.

CITESTE SI: 65 de noi cazuri de infectare cu coronavirus in Timisoara si in judet, intr-o singura zi. Localitatile in care au aparut imbolnavirile 

In Timis, Directia de Sanatate Publica a receptionat 1.886.900 de masti. Acestea celor 37.738 de timiseni care au depus cereri. Fiecare dintre acestia au dreptul la 50 de bucati, pentru o perioada de 2 luni.

Mastile vor fi repartizate persoanelor din familiile beneficiare ale ajutorului social, celor beneficiare de alocatie pentru sustinerea familiei, pensionarii din sistemul public care au pensii de pana in 704 lei sau persoanele incadrate in grad de handicap care realizeaza venituri inclusiv din prestatiile sociale.

Mastile vor fi preluate de reprezentanti ai autoritatilor locale din judet, urmand apoi sa fie date celor care au nevoie de ele.

Persoanele care locuiesc in Timisoara si au nevoie de ele pot merge direct la depozitul de pe strada Lorena, nr.35, intre orele 8 si 16 pentru a le prelua.

Mastile se ridica personal, in baza prezentarii actului de identitate valabil, a verificarii persoanei pe lista si a semnarii de primire a cutiei cu masti. Persoanele care se incadreaza in categoriile prevazute beneficiaza de masti de protectie pe baza documentelor doveditoare, reprezentand Carte de identitate, ultimul sau penultimul cupon de pensie si certificatul de incadrare in grad de handicap in termen de valabilitate, dupa caz. In depozit va intra pe rand, cate o persoana, respectand distantarea fizica de 1,5 – 2 metri. Accesul in depozit se va face numai cu purtarea corecta a mastii de protectie faciala„, transmit reprezentantii Directiei de Asistenta Sociala a municipiului Timisoara.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.