Au fost desemnati castigatorii concursului ‘Apa vietii-viata apei’, organizat de Aquatim, la Timisoara

TIMISOARA. Zeci de copii si tineri s-au inscris la concursul ‘Apa vietii-viata apei’, care a avut ca obiectiv constientizarea tinerilor asupra importantei apei si a numeroaselor feluri in care ea e prezenta in viata noastra de zi cu zi, dar si a protejarii acestei pretioase resurse.

In concurs s-au inscris 47 de tineri, cu varste cuprinse intre 6 si 18 ani, care au prezentat nu mai putin de 128 de lucrari. Organizatorii au impartit competitia in doua categorii, prima rezervata copiilor cu varste cuprinse intre 6 si 12 ani, iar cea de-a doua pentru cei intre 13 si 18 ani.

Cele mai bune fotografii au fost considerate ale unor tineri din Giroc, respectiv Constanta. Iata primele trei pozitii la fiecare categorie.

Categoria 6-12 ani: locul 1 – Viata acvatica: iazul din curte, Petra Ioana Dorneanu (Giroc), 12 ani; locul 2 – Impreuna pentru lumea acvatica, Ilinca Macrina Lohon (Craiova), 11 ani; locul 3 – Verde ud, Andreea Eliza Milos (Timisoara), 8 ani.

Categoria 13-18 ani: locul 1 – Apa, la baza existentei, Andrei Marian Gheorghe (Constanta), 17 ani; locul 2 – Reflexii in apa, Giulia Fischer (Timisoara), 18 ani; locul 3 – Stropul devenit rege, Robert Sorin Mezin (Resita), 17 ani.

Premiile acordate in acest concurs sunt de 300 lei (locul 1), 200 lei (locul 2) si 100 de lei (locul 3), pentru fiecare categorie. Castigatorii vor fi contactati de organizatori pentru inmanarea premiilor.

Juriul, compus din Mariana Paun, muzeograf restaurator, licentiata in arte vizuale, specializarea pedagogie, cu experienta in programe de formare artistica pentru copii, Raoul M. Septilici, muzeograf, fotograf si organizator al Bienalei Nationale de Fotografie Imago, membru fondator şi preşedinte al Asociaţiei Fotografice f:5,6 si Robert Serban, scriitor si publicist, licentiat in istoria artei, presedinte al Fundatiei Aquatim, a avut in vedere, in procesul de jurizare, in primul rând, incadrarea in tema concursului, si anume de a scoate in evidenta legatura profunda dintre viata si apa, o resursa ce trebuie ingrijita si pastrata curata si in cantitati suficiente pentru generatiile viitoare. Cum concursul s-a dorit a fi o explorare creativa a apei si a formelor prin care ea sustine viata, juriul a avut in vedere si originalitatea subiectelor, compozitia si cromatica.

Toate lucrarile inscrise in concurs vor fi disponibile, in scurt timp, intr-o expozitie virtuala, ce va fi anuntata pe canalele media si pe site-ul organizatorilor, www.aquatim.ro. Nu excludem posibilitatea de a realiza in toamna acestui an o expozitie fizica, in masura in care contextul epidemiologic o va permite.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.