Spaga la frontiera in Timis. Cati bani le-a oferit un tanar politistilor pentru a-si aduce fratele in Romania

TIMIS. Un tanar a vrut sa intre in Romania si sa isi aduca si fratele cu el, iar, cum acesta din urma nu avea viza, s-a gandit ca o suma de bani ii va face pe politistii de frontiera sa inchida ochii.

CITESTE SI: Avem peste 3000 de infectari cu COVID de la inceputul pandemiei, in Timisoara si in judet. Unde au aparut noi cazuri. Avem 36 de imbolnaviri si 2 decese intr-o singura zi 

Barbatul de origine turca a ajuns la punctul de trecere al frontierei de la Jimbolia cu masina, alaturi de fratele sau si de un roman. Inainte de a face formalitatile, fratele turcului a coborat din autoturism si a incercat sa treaca granita pe jos, intrand pe culoarul destinat tirurilor. Politistii l-au oprit si au aflat ca are 18 ani, nu are nici viza si nici permis de sedere in tara noastra.

Intre timp, la punctul de trecere al frontierei a ajuns fratele sau, care a prezentat pasaportul, iar intre filele acestuia a strecurat 100 de euro. Intrebat de banii respectivi, omul a spus ca i-a uitat in pasaport. Politistul de frontiera a refuzat banii si a anuntat autoritatile, cazul fiind preluat de un procuror din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis.

Tanarul sofer a fost luat la intrebari de politisti, in prezenta unui translator de limba turca, iar in cele din urma acesta a recunoscut ca cei 100 de euro erau pentru politistul de frontiera pentru ca acesta sa ii permita fratelui sa intre si el in Romania.

Politistii au mai aflat ca tanarul de 18 ani voia sa intre in Romania, iar impreuna cu fratele sau sa isi continue drumul spre Germania.

Fata de cei doi turci s-a luat masura nepermiterii intrarii pe teritoriul Romaniei, iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis a dispus continuarea cercetarilor cu privire la savarsirea infractiunilor de dare de mita, tentativa trafic de migranti si trecere frauduloasa a frontierei de stat, urmand ca la finalizare sa fie luate masurile legale care se impun„, transmit reprezentantii Politiei de Frontiera Timis.

Foto:

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.