Reteaua de distributie a Aquatim impartita in noua sectoare, la Timisoara

TIMISOARA. Aquatim imparte reteaua de distributie de apa din Timisoara in noua zone pentru reducerea costurilor, dar si administrarea mai eficienta a retelei.

CITESTE SI: Copiii care ar trebui sa invete online. Avertismentul medicului Virgil Musta de la Timisoara 

Reducerea costurilor de productie pentru apa potabila este, pentru Aquatim, un obiectiv important, iar sectorizarea retelei de apa este primul pas in acest sens.

Sectorizarea ofera controlul presiunilor si al debitelor din retea, identificarea rapida a avariilor si a consumurilor peste mediile uzuale. Procedeul este important pentru modelarea si digitalizarea sistemului de distributie.

In aceasta idee, in ultimii ani, Aquatim a implementat un program foarte complex, cu pasi concreti si masuri aplicate, pentru o rezolvare prompta a problemei, in sprijinul clientilor nostri.

Mentionam ca, in urma unor analize asupra retelei de distributie, s-a decis impartirea intregului sistem de distributie din oras, in 9 zone. Pentru o analiza atenta a debitelor, acestea sunt bine determinate si urmarite periodic, in fiecare zona, prin contorizare.

Sectorizarea presupune realizarea unui bilant pe fiecare sector in parte, tinand cont de consumurile casnice, industriale si tehnologice (igienizari si spalari ale retelelor), in corelatie cu debitele intrate si iesite.

Ulterior acestei faze, se trece la detectarea avariilor, repararea, respectiv propunerea de reabilitare a unor tronsoane.

Aquatim detine, in total, 80 de puncte de masurare a debitelor.

Sectorizarea retelei de distributie ramâne o prioritate pentru compania noastra!

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.