Zeci de migranti, inghesuiti intr-o duba, capturati la doi pasi de Timisoara

TIMISOARA. Transport de migranti interceptat de politisti in apropiere de Timisoara.

CITESTE SI: Tragedie la Timisoara. Prabusit de la etaj in timp ce incerca sa salveze o pisica. Foto 

Doi tineri romani au vrut sa faca cat mai repede rost de cateva sute de euro si au acceptat sa ajute un grup de migranti sa ajunga la granita cu Ungaria. Romanii au crezut ca daca merg pe timp de noapte nu vor fi prinsi. Microbuzul pe care il conduceau a fost insa tras pe dreapta de politisti intre Remetea Mare si Izvin, la putin timp dupa miezul noptii.

Oamenii legii au descoperit in masina de transport nu mai putin de 25 de persoane, care nu aveau documente asupra lor. Politistii de frontiera au inceput verificarile si au aflat ca cei 25 vin din Turcia, au varste cuprinse intre 16 si 46 de ani, si doreau sa ajunga in tari din vestul Europei. Ei urmau sa le plateasca romanilor sume cuprinse intre 100 si 150 de euro de persoana pentru a ajunge in apropierea granitei cu Ungaria.

Astfel, turcii vor fi cercetati acum pentru trecerea frauduloasa a frontierei de stat, in timp ce romanii sunt acuzati de trafic de migranti.

Alti patru migranti au fost capturati de politistii de frontiera de la Deta, dupa ce au tras pe dreapta un autoturism condus de un sirian, rezident in Romania. Oamenii legii au aflat ca cei patru vin din Siria si Egipt si au varste cuprinse intre 18 si 53 de ani. Transfugii vor fi cercetati pentru trecerea frauduloasa a frontierei de stat, iar sirianul a fost retinut si va fi prezentat magistratilor cu propunere de arestare preventiva.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.