Timisul scos de Germania de pe lista zonelor de risc

Dupa in urma cu doua saptamani judetul Timis era considerat zona de risc din cauza numarului de infectari cu coronavirus, guvernul german a revizuit lista acestor zone si a scos de pe ea trei judete din Romania, printre care si Timisul.

CITESTE SI: Aproape 75.000 de infectari cu coronavirus in Romania. Avem 1.346 de noi cazuri si 48 de morti intr-o singura zi. 47 de nou confirmati cu COVID in Timis 

Decizia a fost luata joi, iar alaturi de Timis, de pe aceasta lista au mai fost excluse si Mehedintiul si Ialomita.

Anuntul a fost facut de Ministerul Afacerilor Externe, care a transmis ca odata cu cele trei iesiri, nemtii au plasat pe lista zonelor de risc judetul Valcea, alaturi de capitala si de judetele Arges, Bacau, Bihor, Braila, Brasov, Buzau, Dambovita, Galati, Gorj, Ilfov, Neamt, Prahova, Vaslui, Valcea, Vrancea.

Va reamintim, persoanele care intra in Republica Federala Germania venind din zonele de risc sunt obligate sa completeze un „formular de debarcare” Public Health Passenger Locator Form.

Conform informatiilor comunicate public de autoritatile germane, toate persoanele, indiferent de cetatenie, care intra in Republica Federala Germania dupa ce s-au aflat intr-una din „zonele de risc“ sunt obligate sa efectueze autoizolarea la domiciliu pentru o perioada de 14 zile, scrie digi24.ro.

Va reamintim, la ultima informare legata de situatia epidemiologica, in Timisoara si in judet au fost raportate 47 de noi cazuri de infectare cu coronavirus.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.