Cei mai ghinionisti migranti, capturati nu departe de Timisoara. Ce-au patit calauzele

TIMISOARA. Un microbuz stricat a dus la capturarea unui grup de migranti in apropiere de Timisoara.

CITESTE SI: Pericol urias langa Timisoara. Incendiu la un tir incarcat cu azotat de amoniu. Pompieri, in alerta, trafic blocat pe sute de metri 

Totul s-a intamplat in zona Clarii Vii, aproape de Jimbolia. Politistii de frontiera aflati in misiune au vazut pe marginea drumului un microbuz, langa care se aflau doi barbati. Cand i-au luat la intrebari, au aflat ca este vorba despre un irakian cu drept de sedere in Romania si un sirian, care are depusa cerere de azil. La scurt timp a aparut un al treilea barbat, un iordanian, cu o alta masina, care a pretins ca a venit sa ii ajute pe ceilalti doi sa repare microbuzul.

Oamenii legii au inceput sa verifice si imprejurarile, iar printre buruienile din zona au gasit 14 oameni, toti fara documente de identitate. Politistii au solicitat un echipaj medical la fata locului, iar dupa ce s-a efectuat triajul epidemiologic, cu totii au fost dusi la sediul Politiei de Frontiera.

Dupa cercetari mai amanuntite, oamenii legii au aflat ca cei 14 sunt toti sirieni, au varste cuprinse intre 5 si 46 de ani. Irakianul, sirianul si iordanianul care ii asteptau cu masinile urmau sa ii preia pe cei 14 transfugi si sa ii ajute sa treaca ilegal frontiera spre vestul Europei.

Acum cei 14 transfugi vor fi cercetati pentru trecere frauduloasa a frontierei de stat, iar cei trei soferi pentru trafic de migranti.

Acesta este al doilea grup de migranti prins in ultimele 3 zile in apropiere de Jimbolia, dupa ce luni, doi afgani si trei iranieni au fost prinsi in timp ce erau transportati cu un taxi catre frontiera cu Ungaria.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.