Spectacolul naturii pe un lac din Banat. Apa s-a facut rosie. Foto

Secvente uimitoare surprinse zilele trecute pe un lac din Banat, unde apa albastra si cristalina s-a facut rosie.

CITESTE SI: A zburat peste liniile de tramvai, la Timisoara. Sofer mut de beat, cu copil mic in masina. Video 

Este vorba despre un fenomen natural pe care specialistii il numesc „inflorirea apei” si care a avut loc in lacul de acumulare de la Poiana Marului.

Fenomenul de „inflorirea apei” este unul natural si se datoreaza unei densitati mari a speciei de cianoficee, „Planktothrix rubescens”, niste alge microscopice, inrudite cu bacteriile si raspandite in ape dulci, in balti si in locuri umede. Ea apare ca urmare a intensitatii luminii si a concentratiilor ridicate de nutrienti impreuna cu temperaturile ridicate, ce favorizeaza dezvoltarea acestei specii. Se manifesta ca o pelicula rosie care se poate deplasa si poate lua forme diferite„, transmit specialistii de la Apele Romane Banat.

Specialistii au prelevat probe din apa si au facut analizele necesare, care au aratat ca acest fenomen nu afecteaza pestii care traiesc in apa lacului.

Foto: Apele Romane Banat

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.