Test negativ de Covid obligatoriu si pentru romanii care merg cu avionul in Grecia

Anunt de ultima ora al Guvernului de la Atena pentru romanii care vor sa mearga in vacanta in Grecia si ajung acolo cu avionul.

CITESTE SI: Cadavru descoperit in Bega, la Timisoara. Politistii, in alerta. Foto si video 

In urma cu doua saptamani guvernul grec a decis ca romanii care vor sa isi faca concediul in aceasta tara trebuie sa prezinte la trecerea frontierei un test negativ de coronavirus facut cu maxim 72 de ore inainte de intrarea in Grecia. De la inceputul saptamanii viitoare aceasta obligatie va fi impusa si celor care merg cu avionul in vacanta.

Astfel, incepand de marti, 28 iulie, pasagerii zborurilor din Romania si Bulgaria trebuie sa prezinte la sosirea în Grecia un test PCR negativ pentru COVID-19, efectuat cu pana la 72 de ore înainte de intrarea în Grecia. Masura nu se aplica cetatenilor greci, rezidentilor permanenti din Grecia si celor care calatoresc din motive considerate esentiale.

De asemenea, ramane în vigoare obligaţia completarii formularului de localizare a pasagerilor (PLF), cu cel puţin 24 de ore înainte de sosirea în Grecia. Formularul este disponibil la adresa https://travel.gov.gr.

Ministerul roman de Externe a anuntat ca în mod special, pasagerii care sosesc cu zboruri in data de 28 iulie sau 29 iulie si care nu au avut timp sa faca testul înainte de plecare vor fi testati la sosire pe aeroporturile din Grecia.

Citeste mai multe: AICI

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.