Fii liber, o noua campanie antidrog la Timisoara. Video

TIMISOARA. Start intr-o noua campanie pentru prevenirea consumului noilor substante psihoactive la Timisoara. Campania va fi implementata, la nivel judetean, de Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Timis.

Actiunea face parte dintr-un proiect national si se adreseaza persoanelor cu varste cuprinse intre 15 si 64 de ani, cu accent pe populatia scoala si la risc de consumul de droguri, respectiv 15-34 de ani.

Beneficiarii estimati ai campaniei sunt 47.000 de elevi si studenti, 2500 de profesori, 20.000 de parinti, 2.500 de reprezentanti ai institutiilor publice si ONG-urilor partenere, 2.000.000 de persoane cu varste cuprinse între 15 si 34 ani din Romania (10% din populatia generala a Romaniei), fiind realizate aproximativ 200 de activitati de informare privind riscurile si efectele consumului de NSP si promovate modalitatile sanatoase de petrecere a timpului liber în zone recreationale.
De asemenea, sunt estimati ca beneficiari indirecti 50.000 de elevi si studenti, 25.000 de apartinatori legali si 500.000 de membrii ai comunitatilor locale.

Conform rezultatelor Studiului în Populatia Generala – GPS 2016, realizat de specialistii Agentiei Nationale Antidrog, noile substante psihoactive se afla, dupa canabis, pe pozitia a doua în „topul” celor mai consumate droguri în Romania, cu un procent de 2,5% din populatia generala cu varsta cuprinsa între 15 si 64, ce a experimentat consumul, observandu-se o prevalenta a consumului în randul respondentilor care au studii universitare si postuniversitare. Este experimentat cu precadere de populatia tanara, aproape toti consumatorii (91%) debutand în intervalul de varsta de 15-24 ani.

Noile substante psihoactive se situeaza pe locul trei (dupa inhalante si canabis) în categoria drogurilor declarate la debutul precoce în consum, 1,3% dintre elevi mentionand ca au experimentat consumul de astfel de substante la varsta de 13 ani sau mai devreme.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.