Grecia si-ar putea inchide complet granitele pentru turisti in cateva zile. Sedinta de urgenta a guvernului de la Atena

Cresterea numarului de cazuri noi de coronavirus in randul turistilor veniti in Grecia sperie autoritatile elene.

CITESTE SI: Avem si lumanari, ii asteptam in spitale. Nu mai avem arme. Nu te poti lupta cu prostia, cu ignoranta, cu conspiratia. Mesajul dur al sefului Spitalului Victor Babes din Timisoara pentru cei care nu cred in COVID 

Astfel, luni a avut loc o sedinta a guvernului, condusa de premierul Kyriakos Mitsotakis tocmai pe aceasta tema.

Mai multi specialisti in microbiologie, citati de presa elena, sustin ca in luna august Grecia s-ar putea inchide complet, din cauza unui al doilea val de infectari.

Potrivit presei din Grecia, expertii spun ca in finalul lunii iulie va exista o imagine de ansamblu privind impactul pe care redeschiderea turismului international l-a avut asupra evolutiei epidemiei in tara, mai arata sursa citata.

Ei se tem ca Grecia ar putea decide inchiderea granitelor daca vor aparea focare in orase si daca numarul de infectari va continua sa creasca, scrie ziare.com.

Conform presei grecesti, in ultimele zile au fost descoperite mai multe cazuri de infectare cu Covid 19. Unul este cel al unei romance de 66 de ani, aflata in concediu in insula Evia, care a venit inca din 8 iulie in Grecia alaturi de un grup mai mare de turisti. Rezultatul testului a venit duminica, si era pozitiv, iar va fi transferata la un hotel care este centru de carantina.

De asemenea, in weekend au fost confirmati pozitiv si 10 turisti din Serbia.

Va reamintim, romanii care vor sa plece in vacanta in Grecia vor trebui de miercuri dimineata sa prezinte la intrarea in tara un test negativ de coronavirus, care sa fi fost facut intr-un centru acreditat cu maximul 72 de ore inaintea inaintea intrarii in Grecia.

AICI puteti vedea lista centrelor acreditate la Timisoara si Lugoj.

Pe langa acest test, romanii trebuie sa completez si un formular pus la dispozitie de guvernul elen, dar care deocamdata nu se mai emite pana marti noapte la ora 0. AICI puteti consulta formularul.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.