Noi focare de coronavirus in Timis. La Spitalul din Gataia si la Smithfield

TIMISOARA. Se inmultesc cazurile de COVID 19 in Timis. Noi focare au fost depistate in ultimele ore.

CITESTE SI: In fiecare zi vom avea cate un nou record de imbolnaviri, iar spitalele vor fi iarasi pline. Avertismentul medicului Virgil Musta de la Timisoara 

Astfel, la Spitalul de Psihiatrie din Gataia au fost confirmati cu coronavirus 6 pacienti cronici. In acest moment se desfasoara o ancheta epidemiologica si sunt testati toti bolnavii si toate cadrele medicale.

Medicii de acolo spun ca sunt doua cai prin care virusul a ajuns in unitatea sanitara. O pacienta care era in zona verde a spitalului a fost dusa de urgenta in urma cu cateva zile la sectia de Hematologie, la Spitalul Municipal din Timisoara, unde era un focar necunoscut in acel moment, si s-a infectat. La intoarcerea la Clinica de Psihiatrie din Gataia nu a mai fost testata si astfel a infectat 4 colege de salon. Alte 2 paciente aflata in zona galbena, venite din afara unitatii medicale, au fost si ele testate pozitiv. Ancheta epidemiologica este in plina desfasurare si se asteapta rezultatele pentru 58 de cadre medicale si bolnavi internati la Spitalul de Psihiatrie din Gataia, in total peste 100 de persoane.

Cei 6 pacienti sunt asimptomatici sau au o forma usoara si au fost transferati la Victor Babes, la Timisoara.

Totodata, la compania de procesare a carnii Smithfield au fost confirmati cu COVID 19 opt angajati vietnamezi care lucreaza intr-una dintre sectii.

Si in acest caz sunt testati toti ceilalti angajati cu care muncitorii au intrat in contact. Ei locuiesc intr-un camin, impreuna cu alti 60 de cetateni asiatici, iar acesta a fost izolat vreme de 14 zile. Cei 8 sunt asimptomatici.
A fost anuntata si Ambasada statului Vietnam la Bucuresti.

Mai multi oameni au fost confirmati cu coronavirus si in localitatea Moravita, insa, deocamdata nu poate fi declarat focar de infectie, dat fiind faptul ca numarul nu este mare si cei depistati nu au legatura intre ei.

Saptamana trecuta, la Timisoara au fost descoperite alte doua focare, la Spitalul CFR si la cel Municipal.

CITESTE SI: Nou focar de coronavirus la Timisoara, la Spitalul Municipal. O pacienta a infectat inca 7 oameni, apoi a murit. Video 

CITESTE SI: Focar de infectie cu coronavirus la Spitalul CFR din Timisoara. 3 cadre medicale si 3 pacienti infectati 

In acest moment, la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara sunt internati 33 de bolnavi infectati cu coronavirus.

5 cadre medicale bolnave, provenite din focarele de la Spitalul CFR si sectia de Hematologie a Spitalului Municipal Timisoara, sunt in autoizolare acasa.

UPDATE: Primele rezultate ale testelor arata ca o infirmiera, dar si alti doi pacienti de la Spitalul de Psihiatrie din Gataia sunt infectati cu coronavirus. In cursul zilei de luni sunt asteptate noi rezultate dupa ce au fost recoltate probe de la aproape 100 de persoane reprezentand bolnavi internati si personal medical.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Ghinion

  2. De unde sti? Esti pacient acolo?

  3. pai du-te si lucreaza tu la abator, papagalule

    • De unde ai scos preturile alea’?

  4. de ce ștergeți informația cum Spitalului de Spihatrie din Gataia nu are cazuri de îmbolnăviri Covid gândiți-vă ca ar sta închis 14 zile toți și nu am merge acasă cum suntem liberi veți spala cu mulți bani în tribunal mânuirea imagini noastre și a spitalului