Noi reguli pentru intrarea in Grecia. Ce obligatie au turistii care vor sa ajunga pe plajele elene

Guvernul Greciei a stabilit noi reguli dupa care turistii vor putea trece granita tarii. Formularul introdus in luna iunie ramane in vigoare si a fost impusa o alta obligatie.

CITESTE SI: Si infectat cu Covid, si batut bine. Un fotbalist din Timisoara a incasat-o de la colegii de echipa 

Noua regula va intra in vigoare din 14 iulie, de la ora 6.00 dimineata, si prevede ca toti cetatenii straini care patrund in Grecia prin singurul punct rutier de trecere a frontierei Kulata-Promachonas sunt obligati sa prezinte un test cu rezultat negativ la COVID-19, recoltat cu maximum 72 de ore inainte. Fara acest test turistilor nu le va fi permisa intrarea, scrie hotnews.ro.

Doar anumite categorii exceptate precum diplomati, medici si lucratorii in transporturi pot intra in Grecia fara test.

CITESTE SI: Noi reguli de calatorie in Grecia, dupa cresterea numarului de cazuri de coronavirus. Ce trebuie sa faci de la 1 iulie. Anuntul guvernului de la Atena 

Formularul care trebuia completat pana acum ramane in vigoare, iar nerespectarea acestei directive va fi santionata cu o amenda de 500 de euro.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.