Transfer important la cea mai buna echipa de fotbal feminin din vestul tarii

TIMISOARA. Nadejda Colesnicenco, jucatoare in nationala Moldovei, este noua jucatoare a Fortunei Becicherecu Mic! Nadin, cum i se zice, are 24 de ani proaspat impliniti si vine sa intareasca linia de mijloc a echipei noastre. Este al doilea transfer al verii, dupa internationala romana Laura Rus.

A inceput fotbalul ca majoritatea fetelor, cu baietii, in spatele blocului. Originara din Bender (R. Moldova), a inceput sa joace in cadru organizat la Dynamo Bender, initial cu grupe de baieti, urmand apoi sa se infiinteze grupa de fete. Transferata la Alga Tiraspol, la 17 ani a castigat primul ei trofeu, Cupa Moldovei, in 2013, performanta repetata si in 2015.

Pentru ca isi dorea sa joace la un nivel putin mai inalt decat cel din Moldova, a facut pasul catre Romania, la Navobi Iasi, echipa cu care a fost vicecampioana si finalista Cupei Romaniei in sezonul 2016-2017. Dupa ”destramarea” echipei din Iasi, Nadin a jucat la Vasas Femina Odorheiu Secuiesc, alaturi de care a castigat Cupa Romaniei in 2019, dupa o finala jucata chiar impotriva Fortunei.

A urmat o scurta pauza in care s-a concentrat pe scoala de antrenori, are Licenta UEFA B, urmand in curand sa obtina Licenta UEFA A.

„Am avut mai multe oferte de la cluburi din Romania, dar am ales Fortuna Becicherecu Mic pentru ca este una din echipele puternice din tara si care se poate bate la locul intai! Un factor important in alegerea echipei l-au avut si Adina Rognean cu Nicoleta Deca, fetele mele cu care am jucat la Iasi si sunt fericita sa fiu din nou coechipiera cu ele”, spune Nadejda Colesnicenco.

„Ne dorim sa construim o echipa puternica si sa avem concurenta pe posturi. „Nadin” Colesnicenco, care este o jucatoare puternica si poate sa faca diferenta in momente cheie, ne intareste pe linia de mijloc. Ne bucuram ca ne-a ales din echipele care au ofertat-o si ii uram multe realizari alaturi de noi”, spune antrenorul echipei , Sorin Brindescu.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.