Cele mai frumoase gradini in care poti ‘evada’, din Timisoara, in mini-vacanta de Rusalii. Foto

TIMISOARA. Mini-vacanta de Rusalii este un bun prilej de a vizita unele dintre cele mai frumoase gradini din vestul tarii. Unele sunt, ca locatie, mai apropiate de Timisoara, altele putin mai indepartate, dar accesibile, daca ai o masina in dotarea personala, cu care sa te deplasezi cu usurinta.

CITESTE SI: Traseu de drumetie, planuit pentru biciclisti. Ruta va incepe in apropiere de Timisoara 

Primul loc pe care vi-l propunem a-l vizita in acest week-end prelungit este Rozariul de la Mandruloc, judetul Arad. Acesta se afla la iesirea din satul Mandruloc, pe drumul catre Deva, foarte aproape de mult mai cunoscuta comuna Tudor Vladimirescu. Cunoscuta sub numele de „Eutopia Gardens”, gradina se intinde pe 25 de hectare de teren pe care au fost plantate peste 3.000 de specii de trandafiri din toate colturile lumii. Printre acestea, trandafirul cu petale aurii si pete albe, creat chiar de celebrul florar timisorean, Wilhelm Muhle.

Gradina de trandafiri este deschisa inclusiv luni, 8 iunie, intre orele 9.00 – 20.00. Intrarea este libera.

Un alt loc pe care va propunem sa il vizitati este Zooland Sambureni. Este locul perfect pentru familiile cu copii. Se afla tot in judetul Arad, foarte aproape de Rozariul de la Mandruloc. Este o gradina zoologica ce se intinde pe mai bine de zece hectare, in albia Muresului. Aici gasiti pe langa pasarile si animalele deosebite si un loc numai bun pentru cei mici cu multe leagane, o trambulina sau casute pentru pitici. In timp ce copiii se joaca, adultii pot pune de un gratar pentru ca zona este dotata si cu asa ceva. Daca doriti sa vizitati acest loc, trebuie sa contactati proprietarul pe pagina oficiala Zooland.

Al treilea loc de poveste pe care vi-l propunem este putin mai departe de Timisoara, la aproximativ 160 de kilometri, dar merita sa il vizitezi. Este vorba de „I Giardini di Zoe” din satul Banpotoc care se afla in judetul Hunedoara, la 16 km de Deva. Gradinile de aici sunt create de un om de afaceri italian care pur si simplu s-a indragostit de zona si fara sa aiba studii in domeniu sau sa consulte vreun peisagist, a creat gradina dedicata nepoatei sale, Zoe. Villa Vinci se afla la marginea gradinii si daca pana nu demult turistii se puteau caza aici, acum aceasta este locuita de proprietar.

Poti vizita acest loc magic doar in week-end, intre orele 9.00 si 18.00, iar biletul de intrare costa 10 lei, un pret nesemnificativ in comparatie cu lumea magica pe care vei pasi, odata cu intrarea in aceasta gradina.

Surse: Facebook/ Eutopia Gardens; zoolandarad.ro; designedtotravel.ro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.