Porneste santierul pentru transformarea Caii Bogdanestilor in cel mai frumos bulevard din Timisoara, cu peste 24 de milioane de euro. A fost semnat contractul

TIMISOARA. In curand va incepe santierul pe unul dintre cele mai importante bulevarde din Timisoara, dupa ce contractul a fost semnat vineri de primarie si asocierea de firme care va face lucrarea. Constructorii au la dispozitie 2 ani si 4 luni pentru aceasta lucrare.

CITESTE SI: Ce festivaluri se mai organizeaza in acest an la Timisoara. Pandemia de coronavirus a injumatatit bugetul pentru evenimentele din agenda culturala. Vezi lista 

SYLC CON TRANS, ca lider de asociere, impreuna cu S.C. LONGHERSIN S.R.L., vor lucra pentru modernizarea Caii Boganestilor, care la finalul lucrarilor va fi devenit primul bulevard din oras care are linii de tramvai inierbate.

Conform documentatiei, lucrarea de „Reabilitarea liniilor de tramvai si modernizarea tramelor stradale in Municipiul Timisoara, Traseu 5, Calea Bogdaneastilor” cuprinde reabilitarea liniei cale de tramvai, care va fi dubla si se va amplasa in axul strazii, in platforma proprie, largirea la 2 benzi pe sens a carosabilului, amenajarea de trotuare, piste pentru biciclete si de zone verzi, aducandu-se astfel o contributie substantiala la reducerea emisiilor de poluanti in atmosfera, reducerea prafului, a nivelului de zgomot si implicit la cresterea confortului si sigurantei circulatiei. Se vor realiza 2,1 km linie cale dubla de tramvai – 0,2 km linie cale simpla de tramvai – 35.900 mp suprafata carosabila modernizata – 7 bucati statii de tramvai – 12.220 mp suprafata trotuare – 4000 m piste pentru biciclete”.

Modernizarea Caii Bogdanestilor si a statiilor STPT de pe traseu aduce si o premiera la Timisoara. De-a lungul bulevardului vor fi montate automate pentru bilete.

Transformarea completa a Caii Bogdanestilor va costa de 98.100.00 fara TVA, adica putin peste 24 de milioane de euro, bani proveniti in mare parte din fonduri europene. Termenul de executie a lucrarii este de 28 de luni.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.