Tara din Europa care ridica toate restrictiile impuse pe perioada pandemiei de coronavirus, chiar de luna aceasta

Bulgaria este tara care va elimima toate restrictiile aparute in urma pandemiei de coronavirus. Guvernul de la Sofia a anuntat ca, incepand cu data de 15 iunie, nu va mai fi obligatorie nici macar purtarea mastii de protectie in spatiile inchise.

CITESTE SI: Plasma a facut minuni la Timisoara. Dupa numai 7 zile, barbatul infectat cu coronavirus, in stare grava la Terapie Intensiva, caruia i s-a dat pentru prima oara acest tratament, a ajuns in sanul familiei, vindecat. Are 7 copii. Video 

Grupul de lucru responsbail de gestionarea siatuatiei cauzate de coronavirus isi va continua activitatea, insa nu va mai face informari zilnice.

„Aceste briefinguri constante ale grupului de lucru creează un sentiment de nelinişte”, a declarat joi premierul bulgar Boyko Borisov în cadrul ultimei conferinţe de presă a grupului de lucru. „Trebuie să învăţăm să trăim cu virusul”, a adăugat el.

În Bulgaria, starea de urgenţă din cauza pandemiei de coronavirus a fost declarată la 13 martie şi a durat două luni. A urmat ceea ce guvernul a descris drept o „situaţie epidemică excepţională”, care se va încheia la 14 iunie, împreună cu restricţiile.

CITESTE SI: Cel mai complex caz cu coronavirus de la Spitalul Victor Babes din Timisoara, in pandemie. Medicii l-au vindecat de doua ori. Ce spune doctorul Virgil Musta despre teoria ca asimptomaticii nu ar fi contagiosi. Video 

Bulgaria nu a fost afectată de epidemia de COVID-19 la fel de sever ca vecinele sale vest-europene. Această ţară cu o populaţie de circa 7 milioane de locuitori înregistrase până joi circa 2.585 de cazuri de COVID-19, dintre care 147 soldate cu decese, noteaza Romaniatv.net.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.