Copiii mici nu trebuie sa poarte masca de protectie. Explicatia specialistilor

Pentru prevenirea raspandirii coronavirusului specialistii recomanda, odata cu startul relaxarii restrictiilor, purtarea pe mai departe a mastii de protectie in spatii inchise, insa nu pentru toata lumea.

CITESTE SI: Grecia a stabilit oficial cand deschide sezonul turistic. Pornesc zborurile de vacanta 

Aceiasi specialisti vin insa si cu un sfat pentru parinti. Copilasii care sunt mai mici de doi ani nu ar trebui sa poarte masca. Explicatia a fost oferita de reprezentantii Asociatiei Pedriatice din Japonia.

Mastile pot face respiratia dificila pentru ca pruncii au cai respiratorii inguste, ceea ce pune presiune pe inima„, spune Asociatia citata, adaugand si ca riscul ca acestia sa fie afectati de caldură este si el majorat de masca.

Trebuie sa oprim utilizarea mastilor la copiii mai mici de doi ani”, se scrie intr-o atentionare de pe site-ul Asociatiei.

Aceeasi atentionare a fost emisa de Centrul pentru Controlul Bolilor din SUA si Asociatia Medicilor Pediatri Americani.

In Romania, in urma cu o saptamana ministrul Sanatatii Nelu Tataru a semat un ordin prin care a fost instituita obligativitatea purtarii mastii de protectie in spatii inchise, dar si exceptiile de la regula.

AICI puteti vedea care sunt exceptiile.

Foto: hotnews.ro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. planeta maimutelor, aia e… se iau toti unii dupa altii, ca „asa au facut si ceilalti”… vai si amar. pai si adultilor le ingreuneaza respiratia, dar logica se aplica doar selectiv, dupa cum declara „autoritatile”