Aproape 40 de mii de oameni au trecut granita, intr-o singura zi. Cei mai multi, prin punctele de frontiera din vestul tarii

Nu mai putin de 37.000 de oameni au trecut granita tarii, doar in cursul zilei de sambata, anunta Politia de Frontiera. Dintre acestia, aproape 70% au tranzitat punctele de frontiera din vestul tarii.

CITESTE SI: Schimbare in frontiera. Vama Cenad, deschisa doar pentru transport de marfuri si muncitori. Harta cu traseele si benzinariile in care romanii au voie sa opreasca in Ungaria si vamile cu Romania deschise 

„Frontiera cu Ungaria a fost tranzitata, prin cele 11 puncte de frontiera, de aproximativ 25.400 de persoane si 12.400 de mijloace de transport (7.300 automarfare), din care pe sensul de intrare in tara au fost aproximativ 13.500 de persoane cu 6.700 mijloace de transport.

In urma verificarilor suplimentare efectuate in linia a doua, au fost trimise spre izolare/carantina la locuinta de catre specialistii Directiei de Sanatate Publica 5.687 de persoane.

Principalele puncte de trecere unde au fost dispuse astfel de masuri sunt: PTF Nadlac I – 3.491 (din care 1.475 pe jos), PTF Bors – 1.296, PTF Petea – 363, PTF Nadlac II – 413, PTF Varsand – 34 etc.”, transmite Politia de Frontiera.

Si in cursul zilei de duminica, timpii de asteptare pentru trecerea frontierei din vestul tarii sunt destul de ridicati. Iar autoritatile precizeaza ca intarzierile se datoreaza formalitatilor care trebuie facute, la intrarea in tara, respectiv efectuarea triajului epidemiologic si completarea declaratiei pe proprie raspundere a celor care vin in tara.

Citeste mai mult aici.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.