Mii de romani asteapta in continuare la granita. Aglomeratie si la punctele de frontiera proaspat deschise

Cozi interminabile la punctele de trecere a frontierei in vestul tarii, atat pe sensul de iesire, cat mai ales pe cel de intrare in tara.

CITESTE SI: Al doilea val de infectati cu coronavirus va fi cam intr-o saptamana. Ingrijorarile medicului Virgil Musta de la Timisoara, care a vindecat peste 450 de oameni de COVID 19. Video

Romanii se imbulzesc sa revina acasa dupa ce autoritatile au anuntat intrarea in stare de alerta si relaxarea unora dintre restrictii, in special faptul ca nu vor mai fi dusi in carantina, ci ca vor putea sta in izolare la casele lor.

Oamenii asteapta in jur de 8 ore sa intre in tara. Multi dintre ei au venit cu diferite mijloace de transport pana la granita si vor sa treaca pe jos. Oamenii stau la frontiera fara sa respecte distantarea sociala, cu toate ca unii poarta masti de protectie si au protestat fata de felul in care sunt organizate controalele in frontiera. Pentru cei care vor sa intre in tara pe jos au fost deschise 11 artere conform digi24.

Probleme sunt si pentru soferii care vor sa intre in tara, coada de masini intinzandu-se pana la 8 kilometri, si pentru care sunt deschise 5 artere.

Autoritatile au deschis si punctul de frontiera Nadlac II, unde conform aplicatiei Trafic Online a Politiei de Frontiera sunt deschis 6 artere pe sensul de intrare, iar oamenii asteapta pana la 5 ore pentru a ajunge in Romania.

Cei care intra in tara, cu toate ca nu mai sunt trimisi in carantina institutionalizata, trebuie sa treaca printr-un triaj epidemiologic si sa dea o declaratie pe proprie raspundere, in care sa scrie adresa la care merg si unde vor ramane izolati pentru doua saptamani.

Timpi mari de asteptare se inregistreaza si pe sensul de iesire din tara. La Nadlac 1, conform aceleiasi aplicatii romanii asteapta in jur de o ora pentru a trece frontiera sper Ungaria, in timp ce la Nadlac 2 se asteapta doar o jumatate de ora.

Conform Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, in ultimele 24 de ore, prin punctele de frontiera au efectuat formalitatile de frontiera 31.743 persoane, dintre care doar 16.164 au intrat in tara, restul de 15.579 fiind persoane care au iesit din Romania.

Fluxul de la frontiera cu Ungaria, din 16 mai, a fost de 21.142 persoane, dintre care 10.909 au intrat in tara si 10.233 au iesit din Romania.

In urma verificarilor facute in punctul de trecere al frontierei Nadlac 1, 3180 de oameni au fost trimisi in izolare, in timp ce la Nadlac 2 au fost trimisi 2967.

UPDATE: Duminica seara la vama Nadlac nu mai erau pietoni care sa astepte trecerea granitei, scrie hotnews.ro. Toti cei care s-au imbulzit duminica la vama au trecut frontiera dupa ce politistii au organizat mai multe coridoare de trecere. Cozile au ramas insa pentru romanii care vin in tara cu masinile personale, care asteptau de ore bune sa intre in Romania.

Foto: Virgil Simonescu, digi24.ro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. parerea mea este ca se doreste agitarea oamenilor si escaladarea situatiei ,fara ca bizonii care o creeaza sa-si dea seama si……..mai cedam cateva din drepturile noastre

  2. Oi și boi. Animale proaste, ca nu poți sa le spui altfel.