Promovare turistica prin muzica, in Banat. Ramona Vița canta noul imn al Carasului. Video

Izolarea la domiciliu pe perioada starii de urgenta le-a dat idei catorva artisti de muzica populara din Banat, care s-au reunit si au realizat un videoclip la imnul judetul Caras-Severin.

CITESTE SI: S-au schimbat radical masurile in Gara de Nord din Timisoara la sosirea trenurilor cu muncitori romani din Austria 

Solista Ramona Vita este cea care interpreteaza piesa, in care este asistata de orchestra Virtuozii Semenicului. Videoclipul a fost realizat in timpul starii de urgenta, fiecare dintre artisti cantand de acasa.

Ideea unui imn al judetului Caras Severin ii apartine lui Ioan Benga, managerul Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Caras-Severin, cel care a si luat legatura cu artistii.

Vorbim prea putin de Banatul de Munte, care e judetul nostru de fapt, un tinut cu frumuseti deosebite si cu oameni pe masura. Pentru acest imn, am avut discutii cu Ramona si Petrica Vita, cu poetul Costel Simedrea si cu solista Maria Garas, pentru versuri, poate ca mai trebuie putin scurtat, melodia fiind una de hora. De câtva timp, prin spectacolele pe care le-am sustinut, am încercat sa-l facem cunoscut, sa-i facem si pe oameni sa-l cânte. Prima oara acest lucru s-a întâmplat în 2019, la spectacolul «Mândru mi-s ca-s banatean», de la sfârsitul anului, sustinut la Cinematograful «Dacia» din Resita, apoi la Festivalul «Veliscu Boldea» de la Bucosnita. În perioada aceasta trista, încercam sa dam ceva oamenilor, iar noi, ca institutie, încercam sa ne facem vazuti, fiindca avem multe de spus”, a precizat Ioan Benga pentru argument-cs.ro.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.