Prima tara din UE care si-a deschis granitele si a declarat sfarsitul pandemiei de coronavirus. Ce state ii urmeaza exemplul

Dupa mai bine de doua luni de cand a intrat in starea de urgenta, o tara din Europa si-a deschis frontierele pentru straini.

CITESTE SI: Cele 11 comune de langa Timisoara in care putem merge fara declaratia pe proprie raspundere. Decizia Comitetului pentru Situatii de Urgenta 

Astazi Slovenia are cea mai buna situatie clinica din Europa, ceea ce ne permite sa punem capat starii epidemice” a declarat premierul sloven Janez Jansa.

In Slovenia vor intra liberi doar cetatenii care vin din tarile UE, iar cei care vin din afara Uniunii Europene vor fi trimisi in carantinii.

Printre restrictiile care vor ramane in continuare se numara interdictia de adunari publice, obligativitatea de a purta masca si respectarea regulilor de distantare sociala.

La inceputul acestei saptamani, guvernul sloven a anuntat ridicarea celor mai multe restrictii incepand de saptamana viitoare, printre care redeschiderea centrelor comerciale si a hotelurilor cu mai putin de 30 de paturi, scrie ziare.com.

Si alte tari din Europa incep sa se gandeasca sa urmeze exemplul Sloveniei. Germania a decis sa redeschida, treptat, frontierele cu unele state vecine. Incepând de sambata se mai fac controale la granitele cu Franta, Austria si Elvetia, dar numai prin sondaj. La granita cu Luxemburg se va renunta complet la controale, scrie dwm.com.

Polonia intentioneaza sa isi mentina inchise frontierele pana pe 12 iunie, in timp ce in Spania si Italia inca nu se discuta subiectul selaxarii situatiei de la frontiera.

Foto: visitljubljana.com

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.