Un oras din Europa a gasit o metoda inedita pentru a ajuta restaurantele. Decizia primarului

Vrea sa incurajeze turismul, insa deocamdata incearca sa isi convinga proprii locuitori sa iasa din case si sa mearga la restaurante.

CITESTE SI: Zeci de mii de masti de protectie din China au ajuns la Timisoara. Cui vor fi impartite

Primaria din Viena a venit cu o idee de a ajuta restaurantele cu doua zile inainte ca acestea sa se redeschida. Astfel, municipalitatea a decis sa acorde fiecarei familii vouchere in valoare de 50 de euro, care vor putea fi cheltuite in restaurantele si cafenele din capitala Austriei incepand de vineri.

Restaurantele si cafenelele se vor deschide dupa aproape 2 luni, iar decizia primarului Michael Ludwig vine sa suplimenteze un plan national al guvernului federal, care vrea sa ajute restaurantele prin reducerea unor taxe precum Taxa pe Valoarea Adaugata, taxa pe bauturi non-alcoolice si o taxa speciala pentru vinul spumant, scrie digi24.ro.

Vienezii vor primi voucherele via e-mail. Persoanele singure vor primi si ele un voucher, insa valoarea acestuia va fi de 25 de euro. De asemenea, restaurantele si cafenelele pot schimba voucherele pentru bani gheata.

Foto: pinterest.com

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.