Nu incarca pubela neagra. Sfaturi de la RETIM despre separarea corecta a deseurilor la Timisoara si in judet

TIMISOARA. Daca am avut grija sa selectam deseurile pe perioada starii de urgenta, o putem face si de acum inainte.

CITESTE SI: Circulatia mijloacelor de transport in comun revine la normal in Timisoara. Cate autobuze, tramvaie si troleibuze vor circula in oras

Acesta este sfatul pe care compania de salubritate il ofera timisorenilor. RETIM ii indeamna pe oameni sa fie responsabili si sa nu incarce pubela neagra cu deseuri care nu isi au locul in ea. In acest recipient rezervat doar pentru deseuri reziduale, adica acele deseuri de dimensiuni mici care nu sunt reciclabile precum scutece, praf de la aspirator, mucuri de tigara, cioburi ceramice, servetele sau hartie de bucatarie murdare, samd. De asemenea, pubela neagra se utilizeaza in Timis si pentru deseuri biodegradabile precum resturi alimentare, coji de fructe si legume si resturi vegetale marunte.

Cea mai mai parte a deseurilor din gospodarie sunt insa cele reciclabile. Astfel, sticlele de plastic folosite pentru a imbutelia apa, sucuri si lapte, PET-urile care au continut suc si lapte, caserolele din plastic de la alimentele din supermarket, pungile, cutiile de carton de la electrocasnice, produse cosmetice, alimente si colete, ambalajele din plastic de la produsele de curatenie, conservele si dozele de aluminiu folosite pentru bere si sucuri sunt toate reciclabile si se depoziteaza in sacul sau pubela galbena.

Ambalajele din sticla precum sticlele de bere, de apa, de vin si borcanele sunt si ele reciclabile si se depoziteaza in clopotele stradale verzi.

Depozitand deseurile reciclabile in sacul sau pubela galbena si in clopotele stradale verzi (numai pentru ambalajele din sticla) veti avea suficient loc in pubela neagra.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Ambalajele din sticla precum sticlele de bere, de apa, de vin si borcanele sunt si ele reciclabile si se depoziteaza in clopotele stradale verzi. Unde sunt astea? Au dispărut. ? Le cauti in tot cartierul si nu le gasesti!

  2. nu le incarca tu ca le incarca etim impreuna in aceiasi masia