Au sarbatorit ca in vremurile bune. O tara din Europa a deschis barurile si terasele. Foto

Viata incepe sa revina incet incet la normal in mai multe tari europene, iar restrictiile se ridica si ele treptat.

CITESTE SI: A fost stins focarul de infectie cu coronavirus de la Maternitatea Odobescu din Timisoara

In prima zi a saptamanii cehii au iesit din case ca sa sarbatoreasca cum stiu ei mai bine…cu bere. Autoritatile au decis sa permita deschiderea berariilor si teraselor in Cehia, aceasta fiind una dintre cele mai asteptate masuri pe care le putea adopta Guvernul de la Praga.

Autoritatile au permis si redeschiderea unor scoli, saloare de coafura, mall-uri si cinematografe, dar si muzee si galerii. Guvernul a dat unda verde pentru desfasurarea nuntilor si evenimentelor culturale si religioase la care pot participa maximum o suta de persoane. Totodata, echipele sportive pot sa isi reia antrenamenentele obisnuite.

Insa pentru majoritatea cehilor, care ocupa primul loc in topul consumatorilor de bere din lume, redeschiderea teraselor si berariilor a fost punctul forte din planul guvernamental de relansare a economiei in etape, scrie digi24.ro.

Mai multi cehi au asteptat deschiderea usii unei berarii din centrul capitalei, echipati regulamentar cu masti de protectie.

Avand in vedere ca berea este in sfarsit servita in halba si nu intr-un pahar din plastic la o fereastra, este absolut grozav”, a spus Ivan Verner, sorbind dintr-o bere la o terasa din centrul Pragai.

Autoritatile din Cehia au relaxat, de luni, si restrictiile de circulatie, permitând locuitorilor din afara UE sa intre in tara daca pot face dovada unui test COVID-19 negativ si se angajeaza in anumite domenii, precum cel de sanatate publica.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.