Scoate-i la lumina! Eroii nestiuti din vremea pandemiei, cautati de Asociatia Timisoara 2021 Capitala Europeana a Culturii

TIMISOARA. Asociatia Timisoara 2021 Capitala Europeana a Culturii ii cauta pe cei care le-au facut viata mai usoara semenilor in timpul starii de urgenta si vrea sa ii prezinte tuturor.

CITESTE SI: Avem noi desene cu parcarea de 250 de locuri in centru, la Timisoara, langa Spitalul de Copii. Pana lasam masinile acolo mai e cale lunga 

Asociatia a demarat campania „Vecinul meu, eroul meu„, un indemn online prin care oamenii sunt incurajati sa trimita scurte filmulete in care sa le multumeasca vecinilor care s-au implicat in comunitate in aceste ultime luni de izolare sociala. Fie ca vorbim despre cei care si-au ajutat vecinii cumparandu-le alimente sau medicamente, fie ca vorbim despre cei care s-au asigurat ca scara de bloc este igienizata, sau cei care au oferit asistenta medicala la domiciliu, toti sunt eroii necunoscuti ai acestor zile.

Prin aceasta campanie, vor fi evidentiate micile gesturi care ne unesc si ne fac mai puternici impreuna, actiunile individuale care denota spirit de initiativa, empatie si solidaritate.

Este un proiect prin care ne dorim sa continuam metafora luminii, asa cum este definita si prin sloganul asociatiei <<Lumineaza orasul prin tine>>. Astfel, daca in luna aprilie, Asociatia Timisoara 2021 i-a indemnat pe locuitorii orasului sa iasa cu lumini la ferestrele sau balcoanele caselor lor, in semn de solidaritate cu medicii care lupta cu virusul COVID-19, precum şi ca un mesaj de incredere şi curaj pentru romanii care stau acasa, prin proiectul Vecinul meu, eroul meu ne dorim sa evidentiem lumina interioara a fiecaruia dintre noi, a oamenilor care au facut fapte bune fara sa le-o ceara cineva sau sa astepte vreo rasplata. Vrem sa le oferim sansa de a primi multumirile intregii comunitati, pentru ca si ei sunt eroii zilelor noastre”, afirma Simona Neumann, directorul executiv al Asociatiei Timisoara 2021.

Campania se va desfasura in perioada 12 – 29 mai 2020. Timisorenii pot trimite filmuletele de multumire pentru vecinii lor pana in data de 26 mai 2020, pe pagina de Facebook a Asociatiei Timisoara 2021 sau pe adresa [email protected]. La finalul campaniei, va fi realizat un colaj din clipurile video primite, material ce va fi publicat pe pagina de Facebook a Asociatiei pe data de 29 mai, de Ziua Europeana a Vecinilor.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.