Italienii incurajati sa faca miscare. Guvernul le da bani sa isi cumpere biciclete noi sau scutere

Dupa ce a relaxat partial restrictiile impuse in ultimele luni din pricina pandemiei de coronavirus, guvernul italian da pana la 500 de euro celor care vor sa isi cumpere o bicicleta noua sau un scuter electric nou.

CITESTE SI: Cu o populatie foarte putin imunizata, putem sa ne asteptam la un al doilea val de COVID 19 foarte puternic. Ministrul Sanatatii despre cum se va face testarea nationala 

Ministrul italian al Transporturilor, Paola De Micheli, a anuntat ca masura va fi inclusa in viitorul pachet de stimulare a economiei, in valoare de 55 miliarde de euro. Paola De Micheli a spus ca decretul guvernamental va fi aprobat in zilele urmatoare.

Subventia guvernamentala va fi limitata insa pentru rezidentii unor orase mari, cu cel putin 50.000 de locuitori, si este destinata sa sprijine mobilitatea verde a Italiei in perioada de dupa eliminarea masurilor de izolare, scrie digi24.ro.

Ministrul italian al Transporturilor a subliniat ca din cauza cerintelor privind respectarea distantei sociale, mai putini oameni vor putea să utilizeze autobuzele si trenurile, ceea ce ii va forta sa ia in considerare modalităţi alternative pentru a face naveta, precum bicicleta.

Foto: srlive.it

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.